Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni anayasa' mesajı! Bu çağrım Tüm Türkiye'ye: Gelin beraber yapalım

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Nisan 2023 17:28 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 18:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Deprem Konutları Temel Atma ve 1432 Konut ve 17 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı. Erdoğan konuşmasında muhalefete yüklenirken, "Kandil'den bay bay Kemal'i destekleyeceklermiş. Oradan talimat veriyorlar" dedi. Erdoğan konuşmasında yeni anayasa mesajı vererek, "Gelin yeni bir Anayasa'yı beraberce yapalım. Bu çağrım tüm Türkiye'yedir. 85 milyonun tamamınadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, DiyarbakırDeprem​ Konutları Temel Atma ve 1432 Konut​ ve 17 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Kandil'den bay bay Kemal'i destekleyeceklermiş. Oradan talimat veriyorlar. Benim Kürt kardeşlerimi böyle aldatacaklarını zannediyorlar. Gereken dersi 14 Mayıs'ta vermeye var mıyız?" dedi.

Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nı başlatıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı Diyarbakır'la beraber inşa edeceğiz. Gelin yeni bir Anayasa'yı beraberce yapalım. Bu çağrım tüm Türkiye'yedir. 85 milyonun tamamınadır" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Ramazanın son 10 günü içinde gizli olduğu bildirilen Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Bu şehrin her taşında tarihin, medeniyetin nabzı atıyor. Peygamber yoldaşlarının izi sürülüyor.

Geçmişte bu şehre yapılan yanlışlar, zulümler oldu mu? Elbette oldu. Müze ve kültür merkezi haline getirmekte olduğumuz eski Diyarbakır Cezaevi bunun şahitlerinden değil mi? Ama bunların hesaplaşması onun evlatlarının canına, işine, aşına göz dikerek yapmaya kalkanların zulmü, daha insafsız, daha ahlaksızdır. Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek 51 yavrumuzu Diyarbakır'da maalesef öldürmediler mi? Şimdi bu Selo nerede? Yasin Börü yavrumuzu bunlar şehit etmediler mi? Bu yavrularımızın üzerinden arabalarla geçerek şehit etmediler mi? Bunların derdi Kürt değil. Bunlar katil katil, bunlar terörist. Bu teröristlere 14 Mayıs'ta gerekli dersi vermeye var mıyız? Yürüttüğümüz çözüm sürecinde uzattığımız eli ısırmazlar, açtığımız yüreğe hançer saplamaya kalkmazlardı. Derdi Diyarbakır olanın, Kürt kardeşlerimizin hakkı olanın yapacağı iş silahı bırakıp bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olarak ortak geleceğimizdeki yerini almaktır. Çünkü bunların öyle bir irade sergileyecek selahiyetleri yok. Sizlerin oyuyla bu ülkeye, bu millete düşmanlık yapan, ideolojik sapkınlıkları Meclisimize gönderenlerin Diyarbakır'a çabası gibi bir derdi olabilir mi? 

"KANDİL'DEN TALİMAT VERİYORLAR"

Kandil​'den bay bay Kemal'i destekleyeceklermiş. Oradan talimat veriyorlar. Benim Kürt kardeşlerimi böyle aldatacaklarını zannediyorlar. Gereken dersi 14 Mayıs'ta vermeye var mıyız?  Bunlar benim Diyarbakır Anneleri'nin yavrularını dağa kaçırmadılar mı? Orada bunları taciz etmediler mi? Bunlara 14 Mayıs'ta tarihi bir ders vermeye var mıyız? Hazır mıyız? Bir de gittiler Diyarbakır'a ve Kürt kardeşlerime en çok eziyet etmiş tek parti faşizminin temsilcisi CHP'nin kurduğu masaya yancı yazıldılar. Bizim tek derdimiz bu ülkedir. 

Bizim topraklarımızda, Irak'ta başaramadıkları oyunu Suriye'de tekrarlamaya çalışanlar bugün varlar ama yarın unutmayın olmayacaklar. Biz bu coğrafyada ilelebet kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz. Buradan altını çizerek ifade etmek isterim ki, milletimizin geleceğinde ne sokaklarında beyaz torosların gezdiği ne de dağlarında canilerin cirit attığı bir Türkiye fotoğrafına yer yoktur, olmayacaktır. PKK'sından FETÖ'süne terör örgütlerinin siyaseti yönlendirdiği Türkiye'yi de asla kabul etmeyeceğiz. 

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

20 yıl önce bu Diyarbakır neydi, bugün hamdolsun bu Diyarbakır ne? Bu ülkede kimse kökeninden, inancından, dilinden, kültüründen dolayı horlanamaz, ötekileştirilemez. Faili meçhullere, tehdide yer yoktur bu Türkiye'de. Yeni bir dönemin, yeni bir mücadelenin, yeni bir asrın eşiğindeyiz. Cumhuriyetimizin ilk asrını günahıyla sevabıyla geride bırakıyoruz. Artık Türkiye Yüzyılı'nı başlatıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı Diyarbakır'la beraber inşa edeceğiz. Gelin yeni bir Anayasa'yı beraberce yapalım. Bu çağrım tüm Türkiye'yedir. 85 milyonun tamamınadır. Bu meydandan öyle bir ses verin ki, Mezopotamya coğrafyasında duymayan kalmasın. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...