Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul mitingi paylaşımı: Kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
08 May 2023 09:49 - Güncelleme : 08 May 2023 13:07

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen AK Parti mitingiyle ilgili paylaşım yaptı. Mitingin Atatürk Havalimanı'nda yapılmasının manevi anlamlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev buluşmaya katılan 1,7 milyon kişiye de teşekkür etti.

AK Parti​ Genel Başkanı ve CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​, seçime bir hafta kala Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde Büyük İstanbul​ Mitingi'ni gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı üyelerinin tam kadro yer aldığı mitinge yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı açıklandı.

Gövde gösterisi niteliğindeki buluşma dünyanın da dikkatini çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Mitingin neden Atatürk Havalimanı'nda yaptıklarını maddeler halinde açıklayan Erdoğan, mitinge katılanlara da teşekkür etti.

Erdoğan paylaşımında şu mesajı paylaştı:

'İSTANBUL DÜN BİR BAŞKA GÜZELDİ'

"14 Mayıs’a giden yolda en büyük kucaklaşmamızı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirmemiz elbette tesadüf değildi. Dün İstanbul bir başka güzel, bir başka muhteşemdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul mitingi paylaşımı: Kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz

NEDEN ATATÜRK HAVALİMANI?

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde şehrimizin 39 ilçesinden 1,7 milyonu aşkın hemşehrimizle 'Türkiye bize emanet' dedik. Ahdimizi yeniledik, sevdamızı tazeledik, aşkımızı perçinledik, muhabbetimizi ve dayanışmamızı daha da güçlendirdik.

Atatürk Havalimanı, geçtiğimiz asrın başında ülkemizin havacılık alanındaki teknoloji hamlesinin başladığı ve henüz kök salmadan tek parti CHP’si tarafından bitirildiği yerdi. Atatürk Havalimanı, merhum Vecihi Hürkuş’un hayallerinin toprağa gömüldüğü yerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul mitingi paylaşımı: Kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz

Vecihi Bey’e yapılanların bir benzerinin şimdi de savunma sanayii şirketlerimize yapıldığını görüyoruz. Aynı sinsi yöntemlerle dünyanın bir numaralı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in önü daha fazla büyümeden, daha fazla serpilmeden kesilmek isteniyor. Tabii asıl; okuyan, araştıran, sorgulayan, bilime ve teknolojiye meraklı, ülkesine ve milletine sevdalı TEKNOFEST gençliği hedef alınıyor.

'ONLARIN BU KABUSLARINI HİÇ BİTİRMEYECEĞİZ'

Atatürk Havalimanı’nın bir diğer özelliği de birileri tankların arasından kaçarken bizim İstanbullularla birlikte 15 Temmuz destanını yazdığımız yer olmasıdır. Millî iradenin şahlanışı olan 15 Temmuz kıyamından rahatsızlık duyanlar buralardan her geçtiklerinde aynı hezimeti, aynı hayal kırıklığını tekrar yaşıyorlar. İnşallah onların bu kâbuslarını hiç bitirmeyeceğiz. Şimdiye kadar nasıl sadece milletimizle yol yürüdüysek bugün de yarın da aziz milletimizle birlikte yol arkadaşlığı yapmayı sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul mitingi paylaşımı: Kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz

Dün sevgileriyle, coşkularıyla, kadirşinaslıklarıyla, azimleri ve idareleriyle meydanı dolduran, içeri giremeyip dönmek zorunda kalan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1655461106230370306

CUMHUR İTTİFAKI TAM KADRO

İstanbul'daki mitinge Cumhur İttifakı üyeleri tam kadro katıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la el ele poz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul mitingi paylaşımı: Kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz

MİTİNG DÜNYA BASININDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitinge katılan vatandaşların resmi rakamını 1 milyon 700 bin kişi olarak açıkladı. 

Tarihi mitingi aktaran İngiltere merkezli yayın kuruluşu BBC, "Bu miting son yıllarda dünyada ki en yüksek katılımlı şovu olabilir" yorumunda bulunurken, ABD merkezli CNN International ise "21 yıllık iktidarından sonra Erdoğan'ın yaklaşık 2 milyon insanı bir meydana toplaması çok ilginç" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...