Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrasını işaret etti: Kiraları artıranların üzerine gideceğiz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
11 May 2023 14:15 - Güncelleme : 11 May 2023 15:44
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrasını işaret etti: Kiraları artıranların üzerine gideceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen mitingde enflasyon sorununa dikkat çekip, fahiş kira ve gıda fiyatlarıyla mücadeleye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kira fiyatları için seçimden sonra fırsatçıların üzerine gideceklerini söyleyen Erdoğan, gıda fiyatlarındaki artışın önüne ise daha çok üretim yaparak geçeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı​ ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan​, seçimlere son 4 gün kala Ankara​'nın Pursaklar​ ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Mitingde ekonomiye ilişkin önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek gıda ve kira fiyatlarıyla mücadele konusunda seçimden sonra gerekeni yapacaklarını ve fırsatçıların üzerine gideceklerini dile getirdi.

Konuşmasında Millet İttifakı'na da yüklenen Erdoğan, "Bay bay Kemal belediye seçimlerinde namus sözü vermişti ama yerine getirmedi. Muhalefetin söylediği vaat değil palavra" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

"Siyasi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş kalabalıkların verdiği mesaj şuydu: Milletimiz geleceğine göz dikenleri affetmez, kendisiyle değil terör örgütleriyle yürüyenleri affetmez. Bu ülkeyi böldürtmeyiz. Bay Bay Kemal biz bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz.

Kayıplarına bahaneler uydurmak için şimdiden çalışmaya başladılar. Sandık kurullarına bile güvenmiyorlar. Ne yapsalar boş. 14 Mayıs'ta önümüzdeki son engelleri açmakla kalmayacağız. Ankara sadece Selçuklu'dan Osmanlı'ya önemli bir şehir ülkemizin başkenti değildir. Ülkemizin lokomotif şehridir. Bu şehrin önünde daha gidilecek çok yol var. Bir ülkenin zenginliği üretimiyle olur. Şayet petrol ve doğal gaz gibi yer altı zenginliğiniz yoksa çalışmaktan başka seçeneğiniz yoktur. Tarım ülkesi olmuşuz ama çok düşük üretimle ancak karnımızı doyuracak kadar üretim yapmışız. 

'YÜKSEK KİRA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ'

Asıl sorunumuz enflasyon. Gıda ve konutlardaki yükseliş bizi de rahatsı ediyor. Seçim sonrası kiraları artıranların üzerine çok çok farklı gideceğiz. Bunların önüne yasaklarla gidemeyiz.Daha çok konut yapacağız ki kiralar düşsün. Daha çok üretim yapacağız ki gıda fiyatlarında sert iniş çıkışlar olmasın. Bunların da üstesinden biz geleceğiz. 21 yıldır nasıl bunları çözdüysek yine biz çözeriz. Herkesin hak ettiği refah seviyesine yine biz çıkartırız. 

Bunları söylerken elbette insanımızın günlük hayatında karşısına çıkan sıkıntıları görmezden gelmiyor değiliz. Ekonomik olarak hala ayaklarının üzerinde durabilecek başka yer var mı bilmiyorum. Yıkılmadan atlattığımız her badire önümüze yeni fırsatlar çıkarıyor. Millet olarak Gezi olaylarından beri maruz kaldığımız olayların bir boyutunu da ekonomi​ oluşturuyordu. Kovid salgınında biz daha çok ürettik daha çok sattık. Ukrayna-Rusya savaşında biz kendimizi ülke ve ekonomik olarak farklı yere koyduk. Dünyadaki gelişmeleri böyle kendi lehimize çevirdik.

'MUHALEFETİNKİ VAAT DEĞİL PALAVRA'

Biz bu mücadeleyi verirken muhalefet ne yaptı? Kazandıkları belediyelerde kimse işinden edilmeyecek diye Bay Bay Kemal namus sözü vermişti ama yerine gelmedi. Ankara'da otobüsler, süt bedava olacaktı. Hatta hızlarını alamadılar çiftçiye bedava traktör vaat etmişlerdi. Şimdi bunlara hesap sormayacak mıyız? Sonra da utanmadan "öyle söyledik" dediler. Bu sadece Ankara'da değil, İstanbul'da da İzmir'de de böyle. Nice insanlar, anneler gözü yaşlı kaldı. Muhalefetin söylediği vaat değil palavradır. Bunun için biz 21 yıldır muhalefetle değil kendimizle yarışıyoruz.

'NOTERİ DE KUMAR MASASINI DA PAZAR GÜNÜ HATIRLATACAĞIZ'

Karşımızda bizim 21 yılda yaptıklarımı 21 haftada yıkacak bir zihniyet var. Aman ha, kendinizin ve evlatlarınızın geleceği için küskünlükleri geride bırakın ve sandıklara sıkı sıkıya sarılın. Demek ki kumar masasında oturmaya alışkın olanlar yine kumar masasında oturmaya devam ediyor. Meral hanım masadan ayrılamadı. Aynı şekil 'noter değil' dedi. Oradan da ayrılamadı. Bunlara noteri de kumar masasını da pazar günü hatırlatacağız.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrasını işaret etti: Kiraları artıranların üzerine gideceğiz

'BAY BAY KEMAL'İN AKIL HOCASI KANDİL'

Bu CHP LGBT'ci, İYİ Parti, HDP yanlarındaki küçük ortaklar LGBT'ci. Cumhur İttifakı'na LGBT sızamaz. Biz aile kurumunun kutsiyetine inanıyoruz. Gerekirse yasa, gerekirse anayasa değişikliği için adımları seçim sonrası atacağız. Güçlü ailenin olmazsa güçlü millet olamazsınız. Onlar için her şeyden önce LGBT'ci olmak onların kendi şerefidir. 14 Mayıs'ta bu kifayetsiz siyasetçi ekibinin tamamını tarihin tozlu raflarına kaldırarak ülkemize ayrıca hizmet edeceğiz.

Bay bay Kemal'in akıl hocası Kandil. Kandil'le konuşuyor o. Talimatı oradan alıyor. Biz talimatı önce Allah'tan sonra milletten alıyoruz."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sefa 11 Mayıs 2023 14:43

İnşallah amin ecmaiin

Sonraki Haber Yükleniyor...