Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oğan'ın desteğini işaret etti, 'pazarlık yok' dedi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: CNN Türk
25 May 2023 22:41 - Güncelleme : 25 May 2023 22:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı 'pazarlık sonucu' desteklediğine yönelik iddialara net cevap verdi. Erdoğan, "Hiçbir vaadim olmadı. Benim yapımda böyle bir şey söz konusu değildir" dedi. 

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili CNN Türk'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhur İttifakı​ Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan​, ikinci turda kendisini destekleme kararı alan Sinan Oğan hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu. 

Sinan Oğan'la hiçbir türlü pazarlık yapılmadığını söyleyen Erdoğan, "Sinan Bey'in bize katılımındaki farklılık herhangi bir pazarlıkla değil" dedi. Erdoğan, "Önemli olan sinerjiyi ortaya çıkarmak. Hiçbir vaadim olmadı. Benim yapımda böyle bir şey söz konusu değildir" diyerek iddiaları net bir şekilde yalanladı. 

"ÖZDAĞ, 3 BAKANLIK İSTEDİ"

"Biz milletimizi kucaklamaya devam edeceğiz. 28 Mayıs’ta biz kazanırsak 85 milyonun her bir ferdi kazanacak. Biz burada kalkıp da sandıkta sen bana oy verdin mi vermedin mi bunu ayrıştıracak halim yok" diyen Erdoğan, Millet İttifakı'nı destekleyen Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu’ndan 3 bakanlık teklifinde bulunduğunu öne sürdü. 

"Ümit Özdağ’ın pazarlığı oldu mu?" sorusuna ilişkin konuşan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’ndan 3 bakanlık teklifi yapılmış. Numan Bey'e de özellikle AFAD gibi veya İçişleri Bakanlığı bunun yanında da işte terörle mücadele de atılması gereken adımlar atılırsa kabul edebilirim gibi. Numan Bey de bu akşamki programda açıkladı. Böyle bir teklifi böyle bir talebi olmuş. Cumhurbaşkanımız bu tür tekliflere kapalıdır, demiş Numan Bey de. Biz kesinlikle pazarlık siyaseti yapmayız. Demek ki istediği şey İçişleri Bakanlığı’ydı” diye konuştu. 

Kaynak: CNN Türk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...