Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi Külliye'den takip edecek 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TRT Haber
14 May 2023 15:55 - Güncelleme : 14 May 2023 16:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi Külliye'den takip edecek 

Oyunu İstanbul'da kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki evine geçtikten sonra seçim sonuçlarını takip etmek için Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. 

Dünyanın yakından takip ettiği, 2023 yılının en önemli olaylarından biri olarak gösterilen 14 Mayıs seçimleri için milyonlarca vatandaş sandık başına gitti. Kritik seçimlerde milyonlarca vatandaşlar gibi Cumhurbaşkanı adayları da sandık başına giderek oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ve eşi Emine Erdoğan​ oylarını kullanmak için Üsküdar​ Kısıklı'daki konutundan çıkarak saat 11.40'ta Saffet Çebi Ortaokulu'na gitti. Burada Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanlığı​ İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe karşıladı. 

DEPREM BÖLGESİNE DİKKAT ÇEKTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Oyumuzu kullandıktan sonra söylenecek en önemli şey Türk demokrasisi için inşallah bugün sabah itibarıyla takipteyim. İçişleri Bakanımdan aldığım bilgilere göre olaysız, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan şu ana kadar süreç devam etti, devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Deprem bölgesinde de vatandaşlarımız büyük bir şevkle, aşkla oylarını kullanıyorlar. Oralarda da şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok. Temennim odur ki, akşam sayımlardan sonra ülkemiz, milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceği Rabbimden niyaz ediyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi Külliye'den takip edecek 

ERDOĞAN'DAN ANKARA KARARI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyunu kullanmasının ardından ilerleyen saatlerde İstanbul'dan Ankara'ya geldi. Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Seçimi Ankara'dan takip edecek. 

14 MAYIS 2023​ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI 

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...