Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Gandi Kemal olarak başladı, Nazi Kemal olarak gidecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 May 2023 18:39 - Güncelleme : 24 May 2023 08:44
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Gandi Kemal olarak başladı, Nazi Kemal olarak gidecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Depremzedelere hakareti dibin dibi olarak gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasete Gandi Kemal olarak başladı, Nazi Kemal olarak gidecek" diye konuştu. CHP liderine Rusya ile ilişkiler üzerinden de tepki gösteren Erdoğan, enflasyonu ise tek haneye indireceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Sivas Halk Buluşması programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

ALANDA 100 BİN KİŞ VAR

"Yol boyu sağ sol her taraf tıklım tıklım. Emniyet rakamını açıklıyorum, 100 bin. Siyasette ben Sivas'ta böyle coşkuyu yaşamamıştım. Hızlı trenin rahatlığını diğer illerimize de götüreceğiz. Bu hattı Kars'a kadar uzatacağız. 

Nasıl 30 yıllık işgalin ardından birlikte özgürleştirdiysek, nasıl ekonomiden savunma sanayine kadar iş birliğini güçlendirdiysek Azerbaycanlı kardeşlerimizle ulaşım altyapımızı da geliştireceğiz. Bunu da sırf birilerine şirin gözükmek için Karabağ'ı yok sayan CHP Genel Başkanı​'na rağmen yapacağız. 

SİNAN OĞAN MESAJI

Dün Türk Cumhuriyetleriyle iş birliğinin geliştirilmesini savunan Sinan Oğan'ın ikinci turda şahsımızı ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklaması bunun son örneğidir. Türk dünyasına ve terörle mücadeleye yönelik gayretlerimizi çok yakından bilen Sinan Bey'in aldığı bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Gandi Kemal olarak başladı, Nazi Kemal olarak gidecek

14 Mayıs seçimlerinde Sivas kendine yakışanı yaptı. Milletvekilliğinde yüzde 70 oy oranıyla Cumhur İttifakı'nı tercih etti. Cumhurbaşkanlığından da yüzde 70'e yakın oyla bize teveccüh gösterdi. Her birinize sevginiz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum. Sandıkta tecelli eden iradenin başımızın üzerinde yeri var. Farklı tercihlerde bulunan vatandaşlarımıza asla bay bay Kemal gibi hor bakmayız.

Hele hele CHP zihniyetinin yaptığı gibi oy vermediler diye insanımıza cahil, bidon kafalı demenin bizim kitabımızda yeri yok. Sırf istedikleri sonuç sandıktan çıkmadı diye 'Milletin karnı TOGG'muş' diye manşet atmak ne basın özgürlüğüne ne de insanlığa yakışır. Bay bay Kemal siz TOGG'u yapamadınız ama biz yaptık.

'DEPREMZEDELERE HAKARET DİBİN DİBİ'

Bu depremzedelere yönelik hakaretleri dibin dibi olarak görüyoruz. Böyle bir ahlaksızlığı haklı gösterecek hiçbir sebep olamaz. Daha 3 ay önce eşini, çocuğunu, evini kaybetmiş yaralı bir gönüle bu zulmü yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Bunu yapanların insanlıkla alakası olamaz. 14 Mayıs'tan bu yana milletimize ve depremzedelere yapılanlar CHP Genel Başkanı ve yoldaşlarının yüzüne kara bir leke olarak yapışmıştır. Çıkıp milletten özür dilemek, af dilemek yerine bu rezillikleri ısrarla görmezden gelmişlerdir. Hatalarını kabullenmek yerine bize oy veren 27 milyon insanımızı vatanı satmakla itham etmişlerdir. Siyasi üsluplarını her gün daha da çirkinleştirdiler. Milletimiz bu zihniyeti 14 Mayıs 1950 tarihinde sandığa gömmüştür. Darbelere rağmen milletimiz bu zihniyetin oradan çıkmasına 73 yıldır izin vermedi. İnşallah 28 Mayıs ülkemizin bu çirkin dilden, zihniyetten ve siyasetçilerden kurtuluş günü olacaktır.

'MİLLETİN ŞAMARINI YİYECEKLER'

CHP Genel Başkanı bir kaset kumpasıyla güya 'Gandi Kemal' olarak başladığı siyasi yolculuğunu böylece 'Nazi Kemal' olarak bitirecek. Bu hakaretlerin, densizliklerin hepsi kaybedeceklerini anlayanların son çırpınışlarıdır. Koltuklarını korumak adına ne yaparlarsa yapsalar milletin şamarını yemekten kendilerini kurtaramayacaklar.

'ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ'

6 sıfırı paradan attık, o zaman Babacan diyordu ki '6 sıfırı atarsak halimiz ne olur?' Hiçbir şey olmaz sen yoluna devam et. Güya ekonomiden anlar. Bir şeyden anladıkları yok. 21 yılda bütün bunları biz engellemelere rağmen yaptık. Enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek bunu yine biz yaparız. Kimse endişe etmesin ve yapacağız. Bu yolda kararlı bir şekilde ilerliyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA RUSYA TEPKİSİ

Bunlar Bay Kemal'in işi değil. İstanbul'daki, Ankara'daki, İzmir'deki belediye başkanını görüyorsunuz, rezalet. Biz 21 yıl bir şeyi ispatladık. Türkiye dünyada farklı yere oturmuşsa, Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuğu Türkiye yapıyorsa, bu sıradan bir şey değil. Kim Türkiye'nin başında Tayyip Erdoğan. Putin'le iyi anlaşıyorum diye rahatsız olmuş. Sen siyasetten zerre kadar anlamıyorsun. Sen git yat."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...