Tgrt Haber

İttifakın eski ortağından Sinan Oğan itirafı! 'Kadroda olabiliriz' 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 May 2023 18:06 - Güncelleme : 23 May 2023 18:12
İttifakın eski ortağından Sinan Oğan itirafı! 'Kadroda olabiliriz' 

14 Mayıs seçimlerinde aldığı yüzde 5.26'lık oy oranıyla seçimlerin ikinci tura kalmasını sağlayan Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklarken ittifak ortağı Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'den çok konuşulacak bir iddia geldi. Öz, yaptığı açıklamada Oğan'ın Cumhur İttifakı ile pazarlık yaptığını öne sürdü. 

14 Mayıs seçiminin ardından dağılan ATA İttifakı​ ortaklarından Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ikinci turda Cumhur İttifakı​ adayı Recep Tayyip Erdoğan​'ı destekleyecek olan Sinan Oğan hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. 

Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararının arkasında makam elde etme amacı olduğunu söyleyen Vecdet Öz, ittifakın dağıldığı toplantıda Oğan'ın "Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz" dediğini öne sürdü. 

"YÖNETİM KADROSUNDA OLABİLİRİZ"

Sinan Oğan ile aralarında geçen bir konuşmayı Cumhuriyet'ten Ebru Birçak Edabali'ye aktaran Adalet Partisi lideri Öz, "Ben sebebini sordum. Bana 'Hocam, yüzde 49 buçuk aldı AK Parti. Biz destek verirsek seçilme ihtimali yüksek. Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz' dedi. Ben de 'Biz AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapıyoruz. Biz muhalefetiz. Bir makam veriyor diye mi tercih edeceğiz? Benim siyasi ahlakıma uygun değil' dedim" ifadelerini kullandı. 

"15 GÜNDE NE DEĞİŞTİ?"

Sinan Oğan'a Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı nedeniyle tepki gösteren Öz, "Sinan Oğan Bey geçmişte 'HÜDA-PAR ile bir ülkücü seçmeni aynı sandığa kessen götüremezsin' dedi. 15 gün sonra ne değişti? Gaffar Okkan'ın, Konca Kuriş'in kemikleri sızlamaz mı? Sinan Oğan nasıl bunun hesabını verecek?" diye sordu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...