Tgrt Haber

HDP seçimlere Yeşil Sol Parti ile giriyor!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
28 Mart 2023 13:50 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00
HDP seçimlere Yeşil Sol Parti ile giriyor!

Son dakika haberi: HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimine Yeşil Sol Parti ile gireceklerini duyurdu.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 47 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini gerçekleştirecek. Yaklaşan seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını duyuran HDPmensubu olduğu ‘Emek ve Özgürlükittifakının kimi destekleyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

HDP LİSTELERİ YEŞİL SOL PARTİ’DE

Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanan Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması istemiyle açılan davada, parti yetkililerinin 11 Nisan’da yapacağı sözlü savunmanın 14 Mayıs’taki seçimlerden sonraki bir tarihe bırakılması talebi reddedildi. Bu durum sonrası HDP milletvekilleri seçiminde yeni bir karar aldı veYeşil Sol Parti​ listelerinden seçime gideceğini duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel BaşkanıMithat Sancar​, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sancar ‘kapatılma ihtimaline’ karşı “Yeşil Sol Parti ile seçime giriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...