Tgrt Haber

Son dakika! HDP kararını verdi: Aday çıkarmayacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 11:45 - Güncelleme : 22 Mart 2023 13:51

Son dakika haberi: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını duyurdu. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, HDP'nin bu kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Altılı Masa'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini aktardı.

Türkiye​ tam 53 gün sonra sandık başına gidiyor. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Türk halkı, cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin belirlenmesi için oyunu kullanacak. Seöçimlere az bir süre Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Kritik görüşme sonrası HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğine dair resmi bir açıklama yapılmazken 'Aday çıkaracaklar mı?' sorusu gündemdeki yerini korumuştu.

Konuya ilişkin tartışmalara HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, son noktayı koydu. Buldan, TİP ve EMEP'in de yer aldığı 6 siyasi partiden oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı'nın, 14 MayısCumhurbaşkanlığı​ seçimlerinde aday çıkarmama kararı aldıklarını duyurdu. HDP'nin bu kararı sonrası TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, yaptığı değerlendirmede, Altılı Masa'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini aktardı.

HDP KILIÇDAROĞLU’DAN NE İSTEDİ?

Kılıçdaroğlu'nun HDP Genel Eş Başkanları ile yaptığı görüşmede HDP'nin yerel yönetimlere özerklik verilmesi, askeri operasyonların durdurulması, kayyumlara son verilmesi ve KHK’lıların göreve iade edilmesini istediği iddia edilmişti. 

AKŞENER'DEN HDP'YE 'ÖCALAN' TEPKİSİ

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, HDP’nin Nevruz kutlamalarında teröristbaşı Abdullah Öcalan için ‘özgürlük’ çağrısı yapılmasına tepki gösterdi. “Nevruz katile özgürlük dileme günü değildir” diyen Akşener isim vermeden HDP’nin tutumunu eleştirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...