Tgrt Haber

İmamoğlu'ndan DEVA'lı isme salvolar: İttifak ruhuna uymadı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2023 23:03 - Güncelleme : 22 May 2023 23:18

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, 14 Mayıs gecesine  ilişkin "Sanki ilk turda bitecek gibi bir algı satın alındı. Bu son derece yanlıştı" sözleri sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sert tepki geldi. İmamoğlu, "Ne söylediği doğru, ne zamanı doğru, ne ittifak ruhuna uyar" dedi.

14 Mayıs günü seçimi ilk turda alacağına inanan Millet İttifakı​'nda sular durulmuyor. Son olarak ittifakın ortaklarından DEVA Partisi​ Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. 

Seçim öncesi anketlerde ilk turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazandığını gösteren bir verinin olmadığını iddia eden Şahin, "Son 1 haftada özellikle mitinglerden kaynaklanan hava ve çarşıya pazara gittiğiniz zaman muazzam bir şekilde değişim iradesi yansıtılıyordu. Bu olumlu havadan etkilenerek sanki iş ilk turda bitecek gibi bir algı satın alındı. Son derece yanlıştı" sözlerini sarf etmişti. 

"ÖLÇSÜN BİÇSİN ÖYLE KONUŞSUN"

Sözcü TV'de gazetecilerin sorularını cevaplayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​ Şahin'in bu sözlerine sert bir şekilde cevap verdi. 

"Bu arkadaş o kadar yanlış bir laf etti ki" diyen İmamoğlu, "Ben açıklama yapıyorum. Yüzde 20 veri ekranı benim önümde. Hatta Türkiye Gönüllüleri'nin de ekranı önümde. O anda herhalde kendisi eski anketleri mi karıştırıyordu ne yapıyordu anlamış değilim. Ne söylediği doğru, ne zamanı doğru, ne ittifak ruhuna uyar. Bi önce bunları ölçsün biçsin öyle konuşsun" diyerek tepki gösterdi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...