Tgrt Haber

İYİ Parti kurucusundan Akşener'e 'liste' eleştirisi: FETÖ iltisaklı isimler başta! 

18 Nisan 2023 18:18 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 21:11

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine gün sayarken liste tartışmaları ise büyümeye devam ediyor. Milletvekili aday listesinde FETÖ iltisaklı isimleri koyduğu iddiasıyla sıkça eleştirilen İYİ Parti lideri Meral Akşener'e bir tepki de parti kurucularından olan Gazeteci Vedat Yenerer'den geldi. Yenerer, FETÖ bağlantılı isimlerin liste başı yapıldığını söylerken "Bu kadar tahribat ancak talimatla olur" dedi. 

14 Mayıs seçimlerine 26 gün kala siyaset sahnesinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Liste tartışmaları bazı partilerde krize sebep olurken İYİ Parti​ lideri Meral Akşener​ ise eleştirilerden en çok nasibini alan isim oldu. 

"FETÖ İLTİSAKLI İSİMLER LİSTE BAŞI"

İYİ Parti kurucularından Gazeteci Vedat Yenerer, Haber 7'ye verdiği mülakatta İYİ Parti'deki liste krizlerine ilişkin konuştu. FETÖ'ye yakın isimlerin parti içinde olmayacağı tüzükte yer almasına rağmen listelerde yer bulduğunu söyleyen Vedat Yenerer, "Tüzükte ‘Bu partiye FETÖ ile iltisaklılar giremez’ dendi. Aynı tüzükte ‘Kadına ve çocuğa şiddetten ceza almışlar ve yargılananlar da giremez’ dendi. Ee, bunların hepsi var" diyerek eleştirdi. 

"SEÇİLECEK YERLERDEN ADAY GÖSTERİLDİ"

FETÖ bağlantılı kişilerin listelerde garanti yerlere konulduğunu iddia eden Yenerer, "Ergenekon’dan yargılanmış olan ben, Ali Türkşen, Fatih Ali Yılmaz, Yörük Ali Paşa (emekli Tuğgeneral Ali Aydın), dördümüz de seçilemeyecek yerlerden konulduk. Neden bütün FETÖ’cüler seçilecek yerlerden konuluyor? Dün yayınladık, Ümit Özdağ’ın da yayınladığı video var; Elazığ 1. sıra milletvekili adayı. Elazığ’da hiç kimse tanımıyor adamı. Adam, 1. sıraya konuldu. Sadece o mu? Her yerde var, her yerde! İstanbul’da ‘Abdullah Öcalan serbest kalmalıdır’ diyen Salim Ensarioğlu ve dayısı FETÖ’cü olan Buğra Kavuncu arka arkayalar. İstanbul 2. Bölgeden 1 ve 2. sıradan aday gösterildiler. 'Verdim parayı aldım sırayı' diyenler… Daha ne arıyorsunuz?" dedi. 

"PARAYI BASAN ADAYLIĞI ALDI"

 “Yurtdışında parayla alınan üniversite diplomalarıyla İstanbul gibi şehirlerde 1. sıraya konulan insanlar var” diyen Yenerer, liyakatin gözetilmediğini belirterek "İsim vermeyeyim; şahitler huzurunda 5 milyon lira veririm diyen adam aday yapıldı. şu anda. Herkesin huzurunda söyledi bunu. Bence daha fazla da vermiştir" dedi. 

Milletvekili adaylığının satışa çıkarıldığına vurgu yapan Vedat Yenerer, liste başlarına konulan isimlere dikkat çekerek bunların tesadüf olmadığını söylerken, "Liste başlarına konulan insanlara bakın. Ya çok zengin, ya da bir yerlerle iltisaklı. Kazı kazan gibi, kazıdıkça altından bu çıkıyor. Bunlar tesadüf değil. Sadece İYİ Parti’de değil bu, oligarklarla tüm siyasi partiler iyi ilişkiler içinde" ifadelerini kullandı. 

"ORTADA OLMAYAN ADAMLAR TEMAYÜL YOKLAMALARINDA ORTAYA ÇIKTI"

İYİ Parti’nin kuruluşundan beri ortada olmayan insanların seçim​ günü bir anda aday yapıldığını dile getiren Yenerer, "Bakın temayül yoklamalarına. Hiç liyakati yok, bugüne kadar hiç çalışmamış, 5 yıl boyunca hiç ortaya çıkmamış adam temayül yoklamalarında 1’e çıkıyor. Bunlar hayatın akışına aykırı şeyler. Ama siyasette olağan olan şeyler. Parti ilçe başkanlarına ne kadar fazla para dağıtırsanız, onlar gider. Kaldı ki, İYİ Parti’nin temayül yoklamasında baştan sona genel merkez müdahalesi vardır" diye konuştu. 

İYİ Parti kurucusundan Akşener'e 'liste' eleştirisi: FETÖ iltisaklı isimler başta! 

LİYAKAT YERİNE YALAKA LİSTESİYLE SEÇİME GİDİLİYOR

“Nevşehir’de AK Parti’nin görevden aldığı hakkında her türlü şaibe olan Rasim Arı, bir gecede 1. sıraya konuldu” tepkisinde bulunan Yenerer, Arı’nın adaylığının ilan edilmesinden sonra yaptığı sosyal medya paylaşımlarını da eleştirdi.

"BU KADAR TAHRİBAT ANCAK TALİMATLA OLUR"

“Meral Akşener bu kafayla barajı falan geçemez” diyen İYİ Parti kurucusu Yenerer, şu ifadelerde bulundu:

“Kimler gelmiş, kimler milletvekili olmuş. Meral Akşener bu kafayla barajı falan geçemez. Akşener’in talimat aldığını düşünüyorum. Partinin yüzde 10’u, barajı bile geçemeyeceğini düşünüyorum. Bu kadar tahribat ancak talimatla olur. Liyakat yerine iş bilmezlik, yağcı, yalaka, ‘bastım parayı aldım adaylığı’ diyenlerin listesiyle seçime gidiyoruz.” 

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

 

 

Kaynak: Haber 7
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...