Tgrt Haber

Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan görüştü! Seçim güvenliği ana gündem maddesi oldu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Nisan 2023 13:30 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 13:43
Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan görüştü! Seçim güvenliği ana gündem maddesi oldu

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan bir araya geldi. Görüşme sonrasında Sinan Oğan kameraların karşısına geçerek görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oğan, "Seçim güvenliğinin olduğu bir seçim istiyoruz. Sandık güvenliğini sağladığımız takdirde milli irade sandığa yansıyacak" dedi.

14 Mayıs Türkiye​ sandık başına gidiyor. 32 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen cumhurbaşkanı​ ve 28.Dönem milletvekili tercihlerini yapacak. Kritik seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan​, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu​ ve Sinan Oğan ilk turda seçimi kazanmak için yüzde 50 artı 1 oy almak için çalışmalarını hızlandırdı. Liderler mitingler ile seçim​ vaatlerini sıralarken partiler ve adaylar arasında da görüşmeler sürüyor.

KILIÇDAROĞLU VE OĞAN BİR ARAYA GELDİ

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan bir araya geldi. Sinan Oğan görüşme sonrasında kameraların karşısına geçerek şu ifadeleri kullandı;

Sinan Oğan şu ifadeleri kullandı;

Bugün seçim güvenliği ile ilgili endişelerimizi paylaşmak için kendisini ziyaret ettik. Kendisinin Millet İttifakı olarak yaptıkları çalışmalardan bahsettiler. Karşılıklı veri alışverişinde bulunmak için arkadaşları görevlendirdik. Bu seçimin selameti için bundan sonra da diyalog kapılarını açık tutacağımızı ifade ettik. Seçmen listesinde oldukça fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Pakistanlı, başka bölgelerden seçmenlerin olduğunu tespit ettik. Bizim de bu yönde çalışmalarımız endişemiz var. Üçüncü endişe kaynağımız deprem dolayısıyla bölgeyi terk eden 2 milyonun üzerinde seçmenin sadece 450 bini kayıt altına alındı. 1 milyon 600 binden fazla seçmen kayıt altına alınamadı. Açıklanan deprem kaybının sayısının daha fazla olduğunu düşünüyoruz. 

"SANDIK GÖREVLİLERİN İYİ NİYETİ NASIL TESPİT EDİLECEK?"

Mühürsüz oy konusunda da son yayınlanan yönetmelikte yine açıkların olduğunu görüyoruz. Deniyor ki; 'Eğer sandık görevlileri iyi niyetle mühür basmayı unutmuşsa o zaman oylar geçerli sayılacak.' Sandık görevlilerinin iyi niyetini nasıl tespit edecek Yüksek Seçim Kurulu. Doğrusunu isterseniz biz merak ediyoruz. Biz Türkiye'nin demokratik bir ortamda seçim güvenliğinin sağlanmış olduğu ve vatandaşların aklında herhangi bir soru işaretinin olmadığı bir seçime gitmek istiyoruz.

Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan görüştü! Seçim güvenliği ana gündem maddesi oldu

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...