Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu ile Özdağ bir araya geldi! İşte kritik görüşmenin perde arkası

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
19 May 2023 13:48 - Güncelleme : 19 May 2023 17:55

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir araya geldi. Kritik görüşmenin ardından Özdağ ve Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan da görüşmeye dair kulis bilgisi paylaştı. Sözcan, Özdağ'ın Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve partisi için de bir bakanlık istediğini aktardı.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gitti. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı söz konusu seçimde 28.Dönem Milletvekilleri belli olurken Cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirinin gerekli olan yüzde 50 artı 1 oyu kazanamaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta kurulacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur sandıklarında en çok oyu alan Recep Tayyip Erdoğan​ ile Kemal Kılıçdaroğlu kozlarını bir kez daha paylaşacak.

SİNAN OĞAN’IN KARARI NE OLACAK?

14 Mayıs’taki seçimlerde büyük bir sürprize atarak yüzde 5’in üzerinde oy alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ikinci turda hangi ittifak yönünde tercih yapacağı merakla bekleniyor. Oğan cephesinden yapılan açıklamada söz konusu kararın bugün duyurulacağı belirtildi.

ÖZDAĞ-KILIÇDAROĞLU ZİRVESİ SONA ERDİ

6’lı Masa’nın seçim​ sonrası zirvesinin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Sinan Oğan bir araya geldi. İki taraftaki kaynaklar görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Bugün gözler CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesine çevrildi. Kılıçdaroğlu Zafer Partisi Genel Merkezi’ne gelirken Özdağ da Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşıladı. İkili kameralara poz verdikten sonra toplantı yapmak üzere Genel Merkezin içerisine girdi. İki lider yaklaşık 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

KILIÇDAROĞLU: VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK

Kritik görüşmenin hemen ardından kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, "Lütfedip kabul ettiler, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını bir anlamda masaya yatırdık. Aynı zamanda ben sayın genel başkana Millet İttifakı liderlerinin görüşlerini, ortak mutabakat metnindeki düşüncemizi ilettim. Bazı sorular da sordu genel başkan. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. Var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede genel başkan arkadaşları ile görüşecek” dedi.

ÖZDAĞ: AYRINTILI OLARAK CEVAPLARI ALDIK

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuşan Özdağ, "Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar neticesinde kurullarımızla değerlendirme yapacağız. Sinan Oğan'la da yine değerlendirme yapacağız. Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ile Özdağ bir araya geldi! İşte kritik görüşmenin perde arkası

ÖZDAĞ-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN PERDE ARKASI 

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında gerçekleşen görüşmenin perde arkasını şöyle anlattı:

“Kılıçdaroğlu ile Özdağ bugün bir toplantı gerçekleştirdi.  Özdağ, Kılıçdaroğlu’na Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Partisi’nin oy oranlarının yüzde 1 dahi etmediğini söyleyerek bu ittifak partilerinin liderlerine Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve partilere de bir bakanlık veriyorsunuz demiş. Bize oy veren seçmeni kanalize edersek ve siz de seçimi kazanırsanız bize ne vereceksiniz diye sormuş. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve partisi için de bir bakanlık istemiş.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...