Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan terörle iş birliği iddialarına tepki: İki kırmızı çizgimiz var..

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
14 Nisan 2023 07:21 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 07:27

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı programda Millet İttifakı’nın terörle iş birliği yaptığı iddialarına tepki gösterdi. Söz konusu iddialara ‘palavra’ ve ‘yalan’ diyen Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’nın iki kırmızı çizgisi var, bir vatan iki bayrak” cevabını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi​ 4.yıl projeleri tanıtım törenini gerçekleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın görevdeki yıllarında hayata geçirdiği projelerin anlatıldığı törene Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​ ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu​ da katıldı.

KILIÇDAROĞLU GENÇLERDEN OY İSTEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada gençlere seslenerek oylarına talip olduğunu bir kez daha yineledi. İlk defa oy kullanacak olan 5.5 milyon gence seslenen Kılıçdaroğlu, “Baharı getirecek olan sizlersiniz sevgili gençler. Sakın ola ki ‘Bu pazar işim vardı’ demeyin, 14 Mayıs’ta ‘tatile gideceğim’ demeyin. Sandığa gidecek, oyunuzu kullanacaksınız. Sandığa sahip çıkacaksınız, dünya siyaset tarihine çok önemli bir armağan bırakacaksınız. ‘Otoriter yönetimi, demokratik yollarla biz Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri olarak değiştirdik’ diyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI’NIN KIRMIZI ÇİZGİSİNİ ANLATTI

Kılıçdaroğlu sözlerini şu ifadeleri kullanarak yineledi;

Efendim ‘Bunlar geldiler, terörle iltisaklı, şununla iş birliği, bununla iş birliği’... Bir sürü laflar, palavralar, yalanlar söylüyorlar. Açık ve net söylüyorum, açık ve net; Millet İttifakı’nın iki kırmızı çizgisi vardır. Bir; vatan. İki; bayrak. O kadar, nokta. Bir daha ifade edeyim, Mısır’daki sağır sultan da duysun. İki kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız. Gözünüzü kırpmadan bayrağımızı indirtmeyiz, vatanımızı terk etmeyiz. Hiç kimse endişe etmesin.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...