Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'na canlı yayında soğuk duş! DSP'den 'HDP' göndermesi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
06 Nisan 2023 15:08 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 16:57

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, kendisini ziyarete gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na canlı yayında Sırrı Sakık'ın, "100 yıllık Cumhuriyet geçmişi ile hesaplaşacağız" sözleri üzerinden gönderme yaparak, destek yolunu kapattı.

Demokrat Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ziyaret eden 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ canlı yayında ummadığı bir durumla karşı karşıya kaldı. Görüşmenin ardından DSP Genel Merkezi önünde platform kuruldu. Burada Önder Aksakal, ziyaret ile ilgili açıklama yaparken söyledikleriyle Kılıçdaroğlu'na canlı yayında zor durumda bıraktı

SIRRI SAKIK​'IN SÖZLERİYLE VURDU

Aksakal, HDP​'li Sırrı Sakık​'ın, 100 yıllık Cumhuriyeti değiştirmek ve hesaplaşmak ile ilgili sözlerini atfen Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunarak "Cumhuriyetimizin 100 yıllık geçmişi ile hesaplaşma hayalleri kuranlara, DSP​ Türk Milleti'nin hassasiyeti ile karşılık vermiştir, her zaman da bu karşılığı verecektir" ifadelerini kullandı.

Aksakal ayrıca DSP​ için vatan ve bayrak çok önemlidir. KKTC Bayrağı'nın kapısında dalgalandığı tek parti DSP​'dir. Mavi Vatan, Doğu Akdeniz, Ege, Kıbrıs çok önemlidir. 14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran, günümüzde yaşadığımız hadiseleri yakından takip ettiğimizde, küresel emperyalist yapılarla, kadim Türk Devleti'nin arasında bir seçim olduğudur. Bunu görmek gerekiyor" dedi.
Aksakal'ın, yorumları üzerine Kılıçdaroğlu medya mensuplarından soru amayarak DSP​ Genel Merkezi'nden ayrıldı.

"SÖYLENTİ" DEMİŞTİ

DSP​ lideri Önder Aksakal, Cumhur İttifakı’na geçecekleri doğrultusundaki söylemler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Halil İbrahim Sofrası" çağrısıne ilişkin geçtiğimiz günlerde de konuşmuştu. Cumhur İttifakı'na geçeceği yönündeki iddiaların söylenti olduğunu belirten Aksakal "Seçimlerde milletvekili adaylarımızı merkez yoklamasıyla belirleyeceğimize dair kararımızı aldık. Olası ittifak görüşmelerinde bu görüşmeleri sürdürmek, gerekli protokolleri oluşturmak adına da hem dün başkanlık kurulumuz hem de bugün parti meclisimiz genel başkan olarak tam yetkilendirildi. Umarım ülkemize 2023 seçimleri hayırlı sonuçlar getirir" demişti.

 

 

Kaynak: İHA
Sonraki Haber Yükleniyor...