Tgrt Haber

Liste tesliminde son 2 gün: Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘ortak liste’ teklifine Meral Akşener kapıları kapattı...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 09:33 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 09:47
Liste tesliminde son 2 gün: Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘ortak liste’ teklifine Meral Akşener kapıları kapattı...

Son dakika haberi: Milletvekili listelerine şekillerin verildiği son günlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘6’lı liste’ önerisine Meral Akşener’in sıcak bakmadığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun meclis çoğunluğunu ele geçirmek için böyle bir teklifte bulunduğu ancak İYİ Parti’nin bu öneriye olumsuz cevap verdiği ifade edildi. 

Türkiye14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 28.Dönem Milletvekili​ ve Cumhurbaşkanı​ seçimi için milyonlarca seçmen sandık başında tercihini kullanacak. Cumhurbaşkanı adayları seçimleri kazanmak için çalışmalarını sıklaştırırken bir yandan da Meclis çoğunluğunu elde etmek için yoğun görüşmeler sürüyor. 6’lı Masa Meclis’te çoğunluğu elde etmek için listesini hazırlıyor. 9 Nisan’daki son tarih öncesinde CHP’nin listesinden DEVA-Gelecek-Saadet ve Demokrat Parti adaylarını gösterecek. İYİ Parti ise seçimlerde ayrı liste ile vatandaşlardan oy talep edecek.

AKŞENER TEKLİFİ KABUL ETMEDİ

Meclis çoğunluğunu elde etmek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu ‘liste görüşmeleri’ kapsamında İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun Akşener’e ‘6’lı ortak liste’ teklifinde bulunduğu ancak Akşener’in bu teklife sıcak bakmadığı iddia edildi.

CHP​ kaynakları, “6’lı ortak liste seçeneğinin hala masada olduğunu” belirterek, “Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yle cumhurbaşkanlığı adaylıklarının kesinleşmesine karşın yürütülmeye çalışılan uzlaşı arayışına” dikkat çekiyor. “Siyasette 3 günün çok uzun bir zaman dilimi olduğunu” kaydeden kaynaklar, “6’lı ortak liste konusunda iki lider uzlaşamamış olsa dahi CHP ile İYİ Partili kurmaylar arasında bu konuda görüşmelerin yapılabiliyor olabileceğini” kaydediyor. Kaynaklar, “9 Nisan Pazar günü, saat 17.00’ye dek listelere ilişkin her türlü gelişmenin yaşanabileceğinin” altını çiziyor. 


 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...