Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadindeki hata sosyal medyada gündem oldu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
24 Nisan 2023 10:50 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 12:30
Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadindeki hata sosyal medyada gündem oldu

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kayseri’deki bir reklam panosunda yazan “74 ilde 17 üretim merkezi ve 50 üretim üssü inşa edeceğim” seçim vaadini gören vatandaşları kafasında soru işareti uyandırdı. ‘74 ilde 17 üretim merkezi ve 50 üretim üssü’ denilen panoda rakamlar toplandığında 67 il olması sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye’de 2023 seçimlerine sayılı günler kaldı. Kritik seçimler öncesinde partiler ve adaylar çalışmalarını hızlandırdı. Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun ise Kayseri​'deki reklam panolarında bulunan afişlerindeki tutarsızlık sosyal medyada gündem oldu.

HATALI TEKLAM

Kılıçdaroğlu'nun seçim​ vaadinin bulunduğu afişte “74 ilde 17 üretim merkezi ve 50 üretim üssü inşa edeceğim” yazıyor. Bu seçim vaadi içerisinde tutarsızlık olduğu görülüyor.

Reklam panosunda yer alan ifadede yetmiş dört ilde, on yedi üretim merkezi ve elli üretim üssü inşa edileceği yazıyor.

Ancak, vaad edilen üretim merkezleri ve üretim üsleri sayısı toplandığı zaman ortaya altmış yedi sayısı çıkıyor. Yani bu hesaba göre seçim vaadinde belirtilen yetmiş dört ilin, yedi tanesi boşa çıkıyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...