Tgrt Haber

Meral Akşener, Demirtaş'ın kahvaltı teklifine verdiği cevabı anlattı: 'Şehit ailelerinden helallik al gel' diyemedim

18 Nisan 2023 00:39 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 00:45

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine gün sayarken siyaset sahnesinden sıcak gelişmeler yaşayan devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kahvaltı teklifi ile ilgili konuştu. Bu sözü verirken birkaç saniyelik tereddütte kapıldığını söyleyen Akşener, "Şehit analarından helallik al gel öyle diyebilirdim ama bunu diyemedim. Çünkü Kürtler üzerine alınırdı" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın önceki yıllarda evine kahvaltıya gelebileceği açıklamasına ‘Kürtler incinmesin diye’ istediği sözleri kullanamadığını söyledi. 

"HELALLİK AL GEL' DİYEMEDİM"

TV100 canlı yayınında Ece Üner’in sorularını cevaplayan Akşener, "Demirtaş, her televizyona çıkmamdan önce bir beyanat verir. Eşiyle beraber kahvaltı​ yapmak istediğini söyledi. Bakın kalbimi açarak konuşuyorum. Birkaç saniyelik bir tereddütüm oluştu. ‘Benle kahvaltı etmeden önce marş marş gitsin şehit ailelerinden özür dilesin, onlardan helallik alsın gelsin’ Ben bunu diyemedim. Mesele Demirtaş değildi. Kürtler üzerine alınır diye kıyamadım" ifadelerini kullandı. 

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: TV 100

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...