Tgrt Haber

Meral Akşener'den İdris Naim Şahin cevabı! Eleştirileri böyle savundu: PKK ile mücadele etti 

17 Nisan 2023 21:28 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 00:43

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine gün sayarken liste tartışmaları ise büyümeye devam ediyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener, milletvekili aday listesinde eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Ordu'da 1. sıradan aday gösterilmesi sonrası çıkan krizin ardından ilk kez konuştu. Kendisine yönelik eleştirilere, "İdris Naim Şahin PKK ile mücadele etmiş bir şahıs, o zaman Çözüm Süreci'ne karşı çıkmış" diyerek cevap verdi. 

14 Mayıs seçimlerine 27 gün kala siyaset sahnesinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Liste tartışmaları bazı partilerde krize sebep olurken İYİ Parti​ Ordu 1. sıra adayı İdris Naim Şahin'in ismi ise istifaları beraberinde getirmeye yetti. 

AK Parti döneminde İçişleri Bakanı olarak görev yapan İdris Naim Şahin'in Ordu'da birinci sıradan milletvekili adayı gösterilmesi sonrası İYİ Parti eski İl Başkan Yardımcısı ve kurucu üyesi Nuray Özdemir istifasını duyurdu.

AKŞENER​'DEN İLK AÇIKLAMA: ŞAHİN, PKK​ İLE MÜCADELE ETMİŞ BİRİSİ 

TV 100 canlı yayınında gazeteci Ece Üner'e gündemi değerlendiren Akşener, İdris Naim Şahin'in İYİ Parti'den Ordu milletvekili adayı gösterilmesine ilişkin, "Şahin, Erdoğan'ın yakınında bulunan bir şahıs. PKK ile mücadele etmiş bir şahıs, o zaman Çözüm Süreci'ne karşı çıkmış. O dönem basına bakarsanız görevden alınmasını Abdullah Öcalan'ın istediği iddia edilmişti. Bahçeli görevden alınmayı eleştirmiş, İdris Naim Şahin'in arkasında durmuştur. Aytun Çıray'ın FETÖ'cülük iddiası üzerinden yürürsek eğer Şahin'in bir şaibesi varsa herhangi bir tahkikat açılmadıysa güvenmek zorundasınız. Benim hakkında açıldı, Şırnak'ta bir kişinin iddiaları üzerine dava açıldı. İfadem alınmadı. Ben sanık mıyım, tanık mıyım bilmiyorum?" diyerek cevap verdi.  


Kaynak: TV 100
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...