Tgrt Haber

Muharrem İnce CHP listelerinde o isimleri gördü, küplere bindi! Çok sert sözlerle yüklendi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
10 Nisan 2023 07:59 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 08:26
Muharrem İnce CHP listelerinde o isimleri gördü, küplere bindi! Çok sert sözlerle yüklendi

Son dakika haberi: Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, CHP milletvekili listelerinde gördüğü 2 ismin ardından adeta küplere bindi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile CHP'lilere seslenen Muharrem İnce, Sadullah Ergin ve Yüksel Taşkın'a oy verilmemesi yönünde çağrı yaptı.

Türkiye14 Mayıs​'ta seçime gidiyor. 34 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen cumhurbaşkanı​ ve milletvekili​ tercihini yapacak. Yüksek Seçim​ Kurulu'nun belirlediği takvim doğrultusunda işleyen seçim takviminde dün partiler ve ittifaklar milletvekili aday listelerini teslim etti. DEVA, Gelecek, Saadet Partisi ve Demokrat Partisi'nde görev yapan isimler CHP listesinden aday oldu. Bu durum bazı CHP'liler tarafından tepki ile karşılandı. Eski AK Partili isimlerin CHP listelerinde olmasına Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den çok sert tepki geldi. 

MUHARREM İNCE'DEN CHP'LİLERE ÇAĞRI: MEMLEKET GİBİSİ YOK

FETÖ kumpası Balyoz ve Ergenekon döneminin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Taraf’ın eski yazarı "Kemalizm ırkçılıktır" diyen Yüksel Taşkın'ın aday gösterilmesine isyan etti.

CHP'lilere çağrıda bulunan İnce, ''Milletvekili adayı listeleri açıklandı. Memleket Partisi'nin Ankara Çankaya 1. Sıra Milletvekili adayı; Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Mülkiye’de profesör, Atatürkçü bir Cumhuriyet kadını. Karşısında ise Ergenekon ve Balyoz kumpasları döneminin Adalet Bakanı var, Ali Dibo var. İzmir 1. Bölgede Memleket Partisi'nin adayı Cüneyt Oğuz. Cüneyt; Cumhuriyetçi, Atatürkçü, CHP'nin eski il yöneticisi. Karşısında ise operasyon gazetesi Taraf’ın eski yazarı "Kemalizm ırkçılıktır" diyen biri var. Bağrına taş basa basa değil, tıpış tıpış değil, gönül rahatlığıyla ver oyunu Memleket’e. Memleket gibisi yok'' ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/vekilince/status/1645127126423592962

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...