Tgrt Haber

Destici: Seçimi PKK değil, milliyetçiler belirledi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2023 14:00 - Güncelleme : 22 May 2023 17:26

TGRT Haber’e canlı yayın konuğu olan BBP lideri Mustafa Destici, PKK’nın partisinin ve türevlerinin Türkiye’de bu denli etkili olmasının milliyetçi duyguları yukarıya taşıdığına kaydederek "Seçimi PKK’nın uzantısının belirleyeceğini söylemiştiler ancak milliyetçiler belirlediler" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci turunda son viraja girildi. İlk turda kıl payı Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ile Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ yarışacak. Öte yandan ATA İttifakı’nın bileşenlerinin de tutumları ikinci turun sonucunu etkileyecek. İkinci turun kilit ismi ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Sinan Oğan’ın hangi ittifaktan yana tutum sergileyeceği merak ediliyor.  

"OĞAN, ERDOĞAN'A DESTEĞİNİ AÇIKLAYACAK"

Sinan Oğan’ın kararı konusunda ne bekleniyor, ikinci turda seçim tahmini yüzde kaç? Erdoğan kazanırsa Meclis’te bazı partilerin pozisyonları değişir mi? Seçimlere kısa bir süre kala TGRT Haber’den Ercan Gürses Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,  Sinan Oğan'ın bu süreçte müstakil davrandığını kaydederek "Cumhurbaşkanımız ile görüşme yaptı. Aynı camianın insanlarıyız. Geldiğimiz noktada öne 4 maddeyi öne sürdüler. Ben bu öne sürdüğünüz maddeleri zaten Millet İttifakı yapıyor, dedim. Oğan maddeler konusunda ikna olmuş gibi gözüküyor. Oğan'ın 4 maddesinin aksine hareket eden 7'li masadır. Geriye sığınmacılar kalıyor. Sinan Oğan, Erdoğan'a desteğini açıklayacak. Yüzde 99 saat 17'de deteğini açıklayacak. Ümit Özdağ'ın Sinan Oğan'a nötür kalması konusunda tavsiyelerde bulunduğu söyleniyor.  Oğan, Erdoğan ile görüştükten sonra bu kararını aldığını bana söylediler.  AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Ümit Özdağ ile görüşecek.Bugün yapılacak görüme belirleyici olacak" dedi. Destici, YPG’nin terör örgütü olduğunu sadece Kılıçdaroğlu’nun anlamadığını kaydetti.

TÜRKİYE’NİN ELİ GÜÇLENMELİ

Geçtiğimiz seçim sonuçlarından daha yüksek olacağını belirten Destici, “Cumhur İttifakı tabanında bu durum bir rehavet oluşturmasın. Yani bir seçim yapılıyor ve sandıklar boş. Nasıl olsa kazanıyoruz rehavetine düşmemek lazım. Bu seçimde bir oy dahi çok önemli. Türkiye’nin eli güçlenmeli” dedi.  

SEÇİMİ HDP'LİLER DEĞİL MİLLİYETÇİLER BELİRLEDİ 

PKK’nın partisinin ve türevlerinin Türkiye’de bu denli etkili olmasının milliyetçi duyguları yukarıya taşıdığına kaydederek şunları söyledi: “İYİ Parti milliyetçi bir tavır sergileyememiştir. Milliyetçi olarak lanse edilse de yönetim kadrosu milliyetçi değildir. Özde değil sözde milliyetçilik vardır. Akşener ve yanını açısından bunu söylüyorum. Oy veren milliyetçi olan bir taban da vardır elbette. Seçimi PKK’nın uzantısının belirleyeceğini söylemiştiler ancak milliyetçiler belirlediler. Oyları da düştü.”

7’Lİ MASA DAĞILACAK 

Seçimden sonra 7’li masanın dağılacağını kaydeden Destici, “Akşener’in söylemlerinden belli oluyor. Kılıçdaroğlu, özerklik şartını getireceğim dedi, milletvekilleri de bunu alkışladı. Avrupa Birliğine üye olmamamızın nedeni bu” diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU SORGULANIR 

Kılıçdaroğlu’nun mutlaka tartışılacağını belirten Destici, 28 Mayıs sonrasında şu tahminlerde bulundu: “Kılıçdaroğlu’nun delegelerde güçlü olduğu söyleniyor. Ne kadar delegeler Kılıçdaroğlu’nun arkasında olsa da tabanın istediği gibi bir sonuç yoksa parti gereğini yapar.”  

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...