Tgrt Haber

Nebati'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine net cevap: Tefecilerle değil yatırımcılarla görüşüyoruz

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
18 Nisan 2023 19:33 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 20:30
Nebati'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine net cevap: Tefecilerle değil yatırımcılarla görüşüyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı ve Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini hedef alan, "Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin? Ancak borç verirler" ifadelerine sert tepki gösterdi. Nebati, "Bizim yolumuz belli, alnımız açık. Yüksek faiz vermiyoruz, 'Bize borç değil yatırım için gelin' diyoruz. Tefecilerle değil yatırımcılarla görüşüyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı ve Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​, seçim vaadi olarak Türkiye​'ye 300 milyar dolar 'temiz' para getireceğini öne sürdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​, geride kalan gün katıldığı canlı yayında, CHP'nin bu vaadine ilişkin, "300 milyar dolar nasıl gelecek? 300 milyar dolarlık fonun buraya gelmesi için çok özel bir ikramı olması lazım. Bunun Türkçesi tefeciliktir, size tefeci faizi vereceğim bana o parayı getirin demektir." ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU: KİMSE TAKMAZ BUNU

Bu sözleri Twitter hesabından alıntılayan Kılıçdaroğlu, Bakan Nebati'yi hedef alarak, "Kişi kendinden bilir işi. Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin? Ancak borç verirler. Ben oradayken sen bunu göndermiştin Londra’ya; bir tarafta bizim şampiyonlar ligi ekonomistlerimiz, diğer tarafta bu. Tabii ki kimse takmaz bunu." ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na bir cevap geldi. "Tefecilerle değil yatırımcılarla görüşüyoruz" diyen Nebati, Kılıçdaroğlu'nun ithal ekonomi komiserlerinden medet umduğunu vurguladı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...