Tgrt Haber

“Fiyatlar neden düşmüyor” sorusuna Bakan Nebati’den tarih vererek cevap geldi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TRT Haber
18 Nisan 2023 08:11 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 08:24
“Fiyatlar neden düşmüyor” sorusuna Bakan Nebati’den tarih vererek cevap geldi

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı televizyon programında başta gıda fiyatları olmak üzere fahiş fiyatlara karşı açıklamalarda bulundu. “Yurt dışında fiyatlar düşüyor, siz neden düşüremiyorsunuz" eleştirilerine cevap veren Nebati Mayıs ayını işaret etti.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 26 sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen oy vermek için sandık başına gidecek. Kritik seçimlerde Meclis çoğunluğunu da elde etmek isteyen AK Parti’de 2 bakan dışında tüm kabine milletvekili adayı olarak gösterildi. O isimlerden biri de Hazine ve Maliye BakanıNureddin Nebati​. Mersin’den 1. sıradan milletvekili adayı gösterilen Bakan Nebati seçim​ çalışmalarını sürdürürken gündem olan açıklamalarına devam ediyor.

FİYATLAR NEDEN DÜŞMÜYOR ELEŞTİRİSİNE CEVAP VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılışı yapılan İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirilen programa katılan Bakan Nebati ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. “Yurt dışında fiyatlar düştü. Siz neden fiyatları düşürmüyorsunuz?” eleştirilerine cevap veren Nebati muhalefetin söyleminin doğru olmadığını ifade ederek “Yurt dışında fiyatlar düştü de bizim sübvanse ettiğimiz kısmı karşılamıyor ki. Biz hala sübvanse ediyoruz. Çok rahat biz şekilde şunu söyleyebiliriz: Mayıs ayından itibaren bu fiyatlardaki gevşeme çok daha görünür bir hale dönüşecek” şeklinde konuştu.

Yerli otomobil Togg’a olan ilgiye de değinen Bakan Nebati, “Bankalarımız Togg için kredi konusunda hazırlıklarını yapacaklar. Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra bu konu ilan edilecek” dedi.

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatih 18 Nisan 2023 09:35

Hadi gülüm yandan yandan.

Sonraki Haber Yükleniyor...