Tgrt Haber

Ömer Çelik'ten muhalefete 'parlamenter sistem' tepkisi: Türkiye felç olur

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 May 2023 23:41 - Güncelleme : 06 May 2023 00:44
Ömer Çelik'ten muhalefete 'parlamenter sistem' tepkisi: Türkiye felç olur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Altılı Masa'nın getirmeye çalıştığı 'güçlendirilmiş parlamenter sistem'e yönelik eleştirilerde bulundu. Muhalefetin ortaya koyduğu modelin Türkiye'yi felç edeceğini söyleyen Çelik, "Bu devlet içinde devlet mekanizmasıdır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Altılı Masa​'nın getirmeye çalıştığı 'güçlendirilmiş parlamenter sistem​' hakkında konuşan Çelik, "Muhalefetin getireceği model Türkiye​'yi felç edecer" dedi.

"ONLARIN KOYDUĞU MODELDEN TÜRKİYE FELÇ OLUR"

Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Onların koyduğu modelden Türkiye felç olur. Cumhurbaşkanı​ parlamenter sistem tarafından Meclis tarafından seçildiğinde, Başbakan halk tarafından sonra Türkiye enerjisini içeriye harcıyordu. Anayasanın üstünde milli güvenlik siyaset belgesi vardı. Siyaseti felç ediyordu. Hükümetin üstünde de Cumhurbaşkanlığı makamını vesayet makamı olarak kurgulamışlardı.

Cumhurbaşkanı olup da vesayet kıskacını kıracak şekilde görev yapanlar oldu. İlk 10 yıl Türkiye'nin gündemi MGK toplantısından MGK toplantısına yaşanıyordu. Karşı tarafın önerdiği 'Hem Cumhurbaşkanını hem Başbakanı halk seçecek' modeli Türkiye'yi felç eder. Denge denetlemeyi farklı kişilerin siyasi parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanı Yardımcılığına getiren bir model. Bu devlet içinde devlet mekanizmasıdır."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...