Tgrt Haber

Pusuladan bir parti daha eksildi! YSK, EMEP'in Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan çekildiğini duyurdu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Nisan 2023 18:37 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 19:05
Pusuladan bir parti daha eksildi! YSK, EMEP'in Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan çekildiğini duyurdu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Emek ve Özgürlük İttifakı içinde bulunan EMEP'in ittifaktan çekildiğini duyurdu. Konu ile ilgili açıklama yapan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP'nin 'yedek parti' olarak seçimlere dahil ettiği Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceklerini duyurdu. 

Yüksek Seçim​ Kurulu'na Emek ve Özgürlük İttifakı içinde gideceğini duyuran Emek Partisi'nin ittifak olarak seçime girmekten vazgeçtiğini bildirdiğini açıkladı. EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "EMEP adayları yine ittifak çatısında Yeşil Sol Parti​ listelerinden seçime girecektir" diyerek parti olarak pusuladan çıktıklarını ama seçimlerden çekilmediklerini beyan etti. 

YEŞİL SOL PARTİ LİSTESİNDEN GİRECEK

Partinin Genel Başkanı Ercüment Akdeniz Twitter hesabından ‘Önemli Uyarı’ başlığıyla bir mesaj yayınladı. Akdeniz paylaşımında “YSK'ya Emek ve Özgürlük ittifakı çatısı altında ve EMEP amblemiyle girme başvurumuzu geri çektik. EMEP adayları yine İttifak çatısında Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girecektir. Bu prosedür ittifaktan çekiliyor gibi anlaşılmamalı. Mevzu yasal mevzuattır" dedi. 

https://twitter.com/ErcmentAkdeniz/status/1643974062417547269

YSK’DAN AÇIKLAMA

YSK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Emek Partisi Genel Başkanlığı (EMEP) tarafından Kurulumuz Başkanlığına gönderilen yazıda; partilerinin 24 Mart 2023 tarihinde teslim ettiği protokolle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında gireceğini beyan ettiği, ancak parti genel yönetim kurulunun yeni kararı uyarınca anılan seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçime girmekten vazgeçtikleri bildirilmiştir.

4 PARTİ DAHA PUSULADAN ÇEKİLMİŞTİ!

14 Mayıs seçimlerine günler kala, Millet İttifakı'ndan radikal bir karar geldi. Milletvekili aday listeleri üzerindeki çalışmalar sonucu DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'nin seçime CHP'nin listesinden gireceği duyuruldu. 

EMEP'in de Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğini açıklamasının ardından bugün itibariyle 14 Mayıs seçimlerinde pusuladan 5 partieksilmiş oldu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...