Tgrt Haber

Sadullah Ergin'den tartışmaları alevlendirecek açıklama: Çankaya'yı ben değil CHP seçti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Habertürk
13 Nisan 2023 21:12 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 21:57

Millet İttifakı'nda CHP listelerinden aday gösterilen DEVA Partili Sadullah Ergin krizi büyümeye devam ediyor. CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilen Ergin hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı" derken, Ergin'den çok konuşulacak bir çıkış geldi. Ergin, "CHP'nin kalesi" olarak nitelendirilen Çankaya'dan aday gösterilme fikrini DEVA Partisi'nin değil CHP'nin seçtiğini söyledi. 

Eski Adalet Bakanlığı Sadullah Ergin'in ittifak protokolü kapsamında 'CHP'nin kalesi' olarak anılan Çankaya​'yı da kapsayan Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi sonrası gelen tepkile çığ gibi büyüyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu tartışmaların normal olduğunu söylerken Ergin'den tartışmaları alevlendirecek bir çıkış geldi. 

"BİZ DEĞİL CHP​ SEÇTİ"

Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplayan DEVA Partili Ergin, "Çankaya'dan aday olmamızla ilgili bir özel tercihimiz yoktu. CHP ittifak yapacağı partilerle kendi anket sonuçlarını yan yana getiriyor, aritmetik olarak sonuç alacağı yerlerde kontenjanlar açıyor. Kontenjanları CHP açtı, DEVA Partisi isim verdi" dedi. 

"CHP'DEN TALEP GELMEDİ"

Adaylıktan çekilmek gibi bir düşüncesi olmadığını ifade eden Ergin, "Aday değişikliği ya da bölge değişikliğine yönelik DEVA Partisi olarak bir karar yok. CHP'den bize böyle bir talep gelmedi, istişare de edilmedi" dedi. 

CHP'Lİ BALBAY DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ  

Eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay da, Sadullah Ergin'e yönelik "FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı!" göndermesi yaptı. Balbay, "Sadullah Ergin’i listede görünce aklımıza ilk Silivri Cezaevinde pinpon oynaması geldi. Hani o, FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı! Ergin’i kutluyoruz, iyi oyuncuymuş!" ifadelerini kullanmıştı.  

"HESAP VERME FIRSATI OLACAK"

CHP'li Burhanettin Bulut da TV5 canlı yayınında Ergin ile ilgili, "Ergin Meclis’e geldiğinde o günlerin hesabını versin. Belki de onun için hesap verme fırsatı olacak. Biraz da böyle bakmak lazım. Belki de suç ortaklarını anlatacaktır" demişti. 

SON ANKETLERE GÖRE CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ OY ORANI



Kaynak: Habertürk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şehit yakını 13 Nisan 2023 22:01

2.el oto gibi bunlar sahibinden.com..dan kiralık satılık...Tramer kaydı yok.

Sonraki Haber Yükleniyor...