Tgrt Haber

Seçim maratonu resmen başlıyor! Yurt dışı seçmeni sandığa geliyor

19 May 2023 14:27 - Güncelleme : 19 May 2023 14:36
Seçim maratonu resmen başlıyor! Yurt dışı seçmeni sandığa geliyor

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yurt dışına kayıtlı Türk vatandaşları için oy verme işlemleri yarın başlıyor. Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere, gümrük kapıları ve temsilciliklerde sandıklar kuruldu.

28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı​ ikinci tur heyecanı yarın resmen başlıyor. Bu kapsamda yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları yarın sabah 08.00 itibariyle İstanbul Havalimanı'nda, gümrük kapılarında ve temsilciliklerde kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecek.

OYLAR KİLİT ALTINDA TUTULACAK

Yurtdışı temsilciliklerde oy verme​ işlemi, 24 Mayıs Çarşamba günü tamamlanacak. Kullanılan oylar Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçaklarıyla diplomat kuryeler eşliğinde İstanbul Havalimanı'na getirilecek. Oylar 7 kilitli kapının bulunduğu odada muhafaza edilecek. Oylar burada toplandıktan sonra karayoluyla Ankara​'ya gönderilecek.

12 SANDIK KURULDU

Gümrük kapılarında olduğu gibi İstanbul Havalimanı'nda da oy verme işlemi yarın sabah 08.00 itibariyle başlayacak. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları havalimanında 6'sı geliş 6'sı gidiş katında olmak üzere toplam 12 sandıkta oy kullanabilecek.

İstanbul Havalimanı'nda Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda 18 bini aşkın seçmen oy kullanmıştı.İstanbul Havalimanı'nda oy verme işlemi 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...