Tgrt Haber

Selahattin Demirtaş’tan Muharrem İnce’ye tepki: Üç beş oy uğruna ayıp ediyor

18 Nisan 2023 09:21 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 09:25
Selahattin Demirtaş’tan Muharrem İnce’ye tepki: Üç beş oy uğruna ayıp ediyor

Son dakika haberi: HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye sert sözlerle yüklendi. İnce’nin HDP’ye yönelik ifadelerini eleştiren Demirtaş, “Üç beş oy uğruna Muharrem Hoca çok ayıp ediyor. HDP’lileri aşağılayıp incitmeye kimsenin hakkı” yok dedi.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 26 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı​ ve 28.Dönem milletvekili tercihini yapacak. Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan​, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan yüzde 50 artı 1 oy almak için yarışıyor. Kapatılma davasından dolayı seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden girecek olan HDP cumhurbaşkanı adayı çıkarmadı ve Millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu’na desteğini sosyal medya üzerinden de resmen ilan etti.

DEMİRTAŞ’TAN İNCE’YE TEPKİ…

Sosyal medyadan paylaşımlar ile kendi seçmeninin Kılıçdaroğlu’na destek vermesini isteyen Demirtaş dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Muharrem İnce’nin HDP'yle ilgili "PKK'lılarla anlaşma yapmam" sözlerine tepki gösteren Demirtaş, “Muharrem Hoca çok ayıp ediyor, bu yakışıksız sözler seçimden sonra da üstüne yapışıp kalacak. Üç beş oy uğruna milyonlarca HDP’liyi aşağılamaya, incitmeye kimsenin hakkı yok" dedi.

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...