Tgrt Haber

Sinan Oğan’dan asgari ücret vaadi: Yoksulluk sınırın üzerine çıkarak…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Nisan 2023 06:56 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 07:01
Sinan Oğan’dan asgari ücret vaadi: Yoksulluk sınırın üzerine çıkarak…

Son dakika haberi: ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan katıldığı televizyon programında seçim vaatlerini duyurmaya başladı. Oğan yoksulluk sınırına dikkat çekerek asgari ücreti 30 bin liranın üzerine çıkaracağını söyledi. 

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine 32 gün kaldı. 100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanan ATA İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan katıldığı televizyon programında gündeme ve yaklaşan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Oğan ayrıca seçimi kazanması durumunda yapacaklarını anlatırken dikkat çeken ‘asgari ücret’ vaadinde bulundu.

SİNAN OĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET​ VAADİ

Asgari ücreti yoksulluk sınırının üzerine çıkaracaklarını söyleyen Oğan, "Ben vatandaşlarıma yoksulluk sınırında bir asgari ücret vadediyorum. 14 Mayıs​ itibari ile politikalarımızı uygulamaya koyarak asgari ücreti yoksulluk sınırı​ olan 30 bin Türk lirasının üzerine çıkaracağız" diye konuştu.

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI

Türk-İş verilerine göre, Şubat 2023'te açlık sınırı 9 bin 425,15 liraya, yoksulluk sınırı 30 bin 700,83 liraya yükselmişti.

SON SEÇİM ANKETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...