Tgrt Haber

Sinan Oğan'dan 'petrol kuyusu' iddialarına sert cevap

Editör: Murat Makas / Kaynak: TRT Haber
25 May 2023 23:29 - Güncelleme : 26 May 2023 00:33

28 Mayıs seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı alan Sinan Oğan, hakkında çıkan ‘’petrol kuyusu verildi’’ iddialarına sert tepki gösterdi.

Dağılan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan​'ı destekleyeceğini açıklamasından sonra gelen eleştirilere TRT Haber canlı yayınında cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili konuşan Sinan Oğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Yaptığımız açıklamada da ifade ettik, asla bir pazarlık söz konusu olmadı. İnsanlar o kadar değişik senaryolar yazıyorlar ki hayal güçlerine şaşırıyorum. Bir pazarlık görüşmesi değildi. Türkiye​'nin içinde bulunduğu sorunların def edilmesi konuşuldu. Türk devletleri konuşuldu, Türk Devletleri Teşkilatı konuşuldu.

Sığınmacıların bir plan çerçevesinde geri dönüşü konuşuldu. Elbette ki hassasiyetimiz bunlardır. Bütün konuşulanlar Türkiye'nin daha güçlü olması için neler yapılabilir, nasıl katkımız olabilir bunlar konuşuldu.

"İLHAM ALİYEV BENİ ARAMADI"

İlham Aliyev​ beni aramamıştır. Bana Aliyev'den bir mesaj gelmemiştir. Aliyev'in böyle bir girişimde bulunacağı da aklımın ucundan geçmez. Bizim turancı ruhumuzun doğal bir geleneğidir. Gönül bağı başka bir şeydir. Türkiye, Azerbaycan​'ın Azerbaycan da Türkiye'nin iç işlerine karışamaz.

PETROL KUYUSU İDDİALARINA SERT CEVAP

Benim petrol kuyularım varmış öyle diyorlar. Bizim seçim otobüsümüzün mazotu bitti, benzin istasyonu sahibi bu benden olsun dedi. Kendi kiraladığımız seçim otobüsümüzü gezdiremiyorduk biz. Bırakın bu iddiaları. Mahkemem varsa getirin belgelerini önüme koyun.

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...