Tgrt Haber

Son dakika! 4 parti seçime CHP listesinden girecek

06 Nisan 2023 11:28 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 13:24
Son dakika! 4 parti seçime CHP listesinden girecek

Son dakika haberi: Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar sürerken önemli bir gelişme yaşandı. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listesinden girecek.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için zaman iyice daraldı. Vatandaşlar 38 gün sonra sandığa gidecek. Siyasi partiler de bu kapsamda çalışmalarını yürütürken, bir yandan da milletvekili aday listelerini netleştiriyor.

Millet İttifakı cephesinden de milletvekili aday listelerine ilişkin önemli açıklama geldi. DEVA Partisi​, Demokrat Parti​, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP​ listesinden girecek.

OY ORANLARI ÖLÇÜLEMEYECEK

Seçimlere CHP listelerinden katılma kararı alan; Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Parti seçmenlerinden oy pusulalarında kendi logoları olmayacağı için ortak girdikleri partiye yani CHP'ye oy vermelerini isteyecek. Partilerin oy oranları ölçülemeyecek.

CHP ve İYİ Parti oy potansiyelinin düşük olduğu, vekil sayısı 5'ten az olan Çorum, Van, Adıyaman, Aksaray gibi 10 ilde ortak liste yapma kararı almıştı. 10 ilin 7'sinde CHP, 3'ünde İYİ Parti'nin listesiyle seçime girilecek.

SON GÜN 9 NİSAN

Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulması için son gün 9 Nisan. Bugün ise ittifaklara itirazların son günü.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yasinduru 6 Nisan 2023 11:39

Ne olur benide emekli edin SSK dan iktidara gelince

Sonraki Haber Yükleniyor...