Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu ve İnce arasındaki arabulucu olan Fikri Sağlar konuştu: Adaylıktan çekilme teklifini Muharrem İnce kabul etmedi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Nisan 2023 10:26 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 12:09
Kılıçdaroğlu ve İnce arasındaki arabulucu olan Fikri Sağlar konuştu: Adaylıktan çekilme teklifini Muharrem İnce kabul etmedi

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce arasındaki arabulucunun Fikri Sağlar olduğu ortaya çıktı. Sağlar, Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde Muharrem İnce ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve İnce’nin adaylıktan çekilme teklifini kabul etmediğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu​ ile Muharrem İncearasındaki ‘arabulucu’ ve ‘teklif’ tartışması polemiğe dönüşmüş durumda. CHP​ Genel Başkanı ve Millet İttifakıKemal Kılıçdaroğlu​ yaptığı açıklamada Muharrem İnce​ ile görüşmeden önce teklif​ yapıldığını ancak uzlaşma sağlanamadığını ifade etti. Muharrem İnce ise Kılıçdaroğlu’nu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yalanladı.

İNCE: GÖRÜŞMEMEMİZ OLMADI

Herhangi bir uzlaşma veya teklifin kendisine gelmediğini belirten İnce Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı;

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu​ ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif​ yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır.

https://twitter.com/vekilince/status/1643689042599452706

Muharrem İnce’nin bu açıklamaların ardından eski CHP​ milletvekili Fikri Sağlar dikkat çeken bir açıklama yaptı. 3 Nisan’da Muharrem İnce​ ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde görüştüğünü söyleyen Sağlar çekilme teklifini İnce’nin kabul etmediğini duyurdu.

https://twitter.com/dfikrisaglar/status/1643858133658357761

Fikri Sağlar şu ifadeleri kullandı;

Saygıdeğer Kamuoyuna:

  • Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği adına duyduğum sorumluk gereği, üstlendiğim bir görevi paylaşmak istiyorum.
  • Önümüzdeki seçimin ülkemizi çöküşe götüren baskıcı ve yasakçı tek adam rejiminden kurtulmak ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için hayati öneme sahip olduğu, değişim isteyen tüm yurttaşların ve toplumsal muhalefetin bilincindedir.
  • Bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. İnce ile Memleket Partisi genel merkezinde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim.
  • Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir.
  • Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sn. Kılıçdaroğlu'nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı’nın adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacak Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na uzlaşmacı tutumu ve Sn. Muharrem İnce​'nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim. 
Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...