Tgrt Haber

Son seçim anketi ne diyor? İlk turda durum kritik, ikinci tura kalırsa kazanan belli

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
19 Nisan 2023 10:12 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 09:17
Son seçim anketi ne diyor? İlk turda durum kritik, ikinci tura kalırsa kazanan belli

14 Mayıs Seçimleri öncesi cumhurbaşkanı adaylarının ve partilerin oy oranları günden güne değişkenlik gösteriyor. İşte son seçim anketleri ve oy oranları...

Son seçim anketleri  14 Mayıs seçimlerine doğru zaman daralırken hangi parti ve adayları işaret ediyor? Arena, MetroPoll, Optimar, Gezici, MAK ve ORC ve gibi araştırma şirketleri bu soruya tatminkar bir cevap bulabilmek için seçim anketi yapıyor.

Peki son seçim anketleri hangi cumhurbaşkanı adayı ya da partiye işaret ediyor. Recep Tayyip Erdoğan​, Kemal Kılıçdaroğlu​, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oy oranı kaç? İşte son anketler...

AREDA SEÇİM ANKETİ

En güncel anketi Areda araştırma şirketi yayımladı.  12-14 Nisan tarihleri arasında 10 bin 136 kişinin katımıyla yapılan Siyasal Eğilim Araştırması'nın sonuçları, Erdoğan'ın zaferine işaret ediyor. "Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?" ve "Milletvekili Genel Seçimlerinde hangi partiye oy verirsiniz?" sorularınn yöneltildiği ankette yaklaşık 5 puanlık fark dikkat çekiyor. Vatandaşların yüzde 50,8'i Recep Tayyip Erdoğan'dan yana oy kullanırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 43,1'de kaldı.

Son seçim anketi ne diyor? İlk turda durum kritik, ikinci tura kalırsa kazanan belli

METROPOLL SEÇİM ANKETİ

Seçimin ikinci tura kalması halinde kim oy verirsiniz sorusuna ise yüzde 52,6 oranında Erdoğan oyu verilirken, yüzde 47,4 oranında Kemal Kılıçdaroğlu oyu çıktı. Metropoll'ün nisan ayındaki son anketine göre ise ilk turda Kılıçdaoğlu yüzde 42,6; Erdoğan yüzde 41,1 oy alıyor. Söz konusu ankette İnce'nin oyu yüzde 5 gözükürken; Oğan ise yüzde 2,2 seviyesinde.

OPTİMAR SEÇİM ANKETİ

Optimar tarafından 1-7 Nisan tarihleri arasında 4 bin 745 kişinin katılımıyla yapılan son anket sonuçları da Erdoğan'ın zaferine işaret ediyor. Ankete katılan kişilerin yüzde 53,4'ü seçimi Erdoğan'ın kazanacağı görüşünü belirtti. Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı yüzde 42,1 olurken; İnce 3,6, Oğan ise yüzde 0,9'da oy aldı.

GEZİCİ SEÇİM ANKETİ

Gezici'nin 1-2 Nisan'da yaptığı ankete göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53,4, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43,2 oranında oy topluyor. Muharrem İnce'nin yüzde 2,1'de gözüktüğü ankette Sinan Oğan ise yüzde 1,3 oy seviyesinde. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 55,2'ye Erdoğan'ın oyu ise yüzde 44,8'e çıkıyor.

Son seçim anketi ne diyor? İlk turda durum kritik, ikinci tura kalırsa kazanan belli

MAK SEÇİM ANKETİ

MAK Danışmanlık'a göre ilk turda Kılıçdaroğlu yüzde 47; Erdoğan ise yüzde 42 oy alıyor. Arasında Muharrem İnce'nin de olduğu "diğerleri"nin oyu yüzde 3. Kararsız seçmenin oranı ise yüzde 8.

İSTANBUL'DA AK PARTİ 6 PUAN ÖNDE

Öte yandan ORC Araştırma; İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da yaptığı anket sonuçlarını duyurdu. Şirket tarafından 13-16 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yapılan ankette vatandaşlara, "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye o verirsiniz?" sorusunu yöneltildi. Vatandaşlardan yüzde 35,9'u AK Parti, yüzde 29,8'i CHP, yüzde 12,3'ü İYİ Parti dedi.

  • Bursa'da AK Parti yüzde 40,1, CHP yüzde 26,7, İYİ Parti yüzde 16,2 oy aldı
  • Kocaeli'de AK Parti yüzde 39,3, CHP yüzde 26,2, İYİ Parti yüzde 17,7 oy aldı.
  • Sakarya'da AK Parti yüzde 46,2, İYİ Parti yüzde 19,5, CHP yüzde 18,1 oy aldı.

2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE GENEL SEÇİMLERİ ÖNCESİ SON ANKETLER 

24 HAZİRAN 2018 SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda oyların yüzde 52,4'ünü alarak cumhurbaşkanı seçilmişti. Diğer adaylardan Muharrem İnce yüzde 30,8; Selahattin Demirtaş yüzde 8,3; Meral Akşener yüzde 7,4 ve Temel Karamollaoğlu yüzde 0,9 oy almıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...