Tgrt Haber

The Economist haritayı görünce geri adım attı

15 May 2023 15:13 - Güncelleme : 15 May 2023 15:28
The Economist haritayı görünce geri adım attı

Seçim sürecinde Hazırladığı kapakla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İngiliz The Economist, sonuçların belli olmasının ardından geri adım attı. Dergi, Erdoğan'ın zaferi sonrası  Twitter'dan söz konusu kapağı silip "dragon"  görseline geri döndü.

İngilitere'de ekonomi ve politika üzerine yayın yapan The Economist​ dergisi, Türkiye​'deki seçim​ sürecinde yaptığı haberlerle sık sık gündeme gelmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na açık destek veren dergi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ karşıtı haberlerle dikkat çekmişti.

AÇIKÇA "ERDOĞAN GİTMELİ" YAZDILAR

The Economist haritayı görünce geri adım attı

Dergi geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir habere için hazırladığı kapakta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "gitmesi gerektiğini" yazmış, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde Demirtaş ile ilgili durumun "hızla iyileşeceği"ni belirtmişti.

Bununla da kalmayan The Economist, "Erdoğan gitmeli" ve "Demokrasiyi koru" ifadelerinin yer aldığı bir görseli Twitter kapak fotoğrafı olarak kullanmaya başlamıştı.

The Economist haritayı görünce geri adım attı

TWITTER KAPAĞI YENİDEN DRAGON

Derginin bu yanlı tutumu Cumhur İttifakı cephesinden sert tepki çekerken seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler yeniden dergiye döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçimden Kılıçdaroğlu'nun önünde farkla birinci çıkması sonrası The Economist, Twitter kapak fotoğrafını sessiz sedsız kaldırdı. Dergi, Erdoğan karşıtı görsel yerine Çin ekonomisinin yükselişini konu edinen bir ejderha görselini kullandı.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...