Tgrt Haber

AK Parti ve MHP'den teklif aldı mı? İYİ Parti'ye katılan Ünal Karaman iddialara cevap verdi

04 Nisan 2023 10:20 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 10:46

Son dakika haberi: Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti saflarına katılan eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman gazetecilerin sorularını cevapladı. Geçmişte AK Parti ve MHP'den teklif aldığını belirten Karaman ancak o dönemde futbola hizmet etmek için kabul etmediğini söyledi.

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. 40 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve milletvekili​ tercihini gerçekleştirecek. Kritik seçimler öncesinde partiler ve adaylar sahadaki çalışmalarını sürdürürken siyaset camiasına tanıdık simalar da katılmaya başladı. Bunlardan biri de eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman. Geçtiğimiz günlerdeİYİ Parti​ Grup Toplantısı'na katılan Gökhan Zan ve Ünal Karaman'ın rozetlerini partinin genel başkanı olan Meral Akşener​ taktı. İki ismin de milletvekili aday adayı olduğu öğrenilirken çalışmalarına da hız verdiler.

ÜNAL KARAMAN: AK PARTİ VE MHP'DEN DE TEKLİF ALMIŞTIM

Ünal Karaman milletvekili aday adayı olduğu Konya'da basın mensupları ile bir araya geldi. Konya’da bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karaman İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in daveti üzerine katıldığını ifade etti. Daha önce MHP ve AK Parti'den de teklifler aldığını söyleyen Karaman ancak kabul etmediğini söyledi.

MECLİS'TEKİ DİĞER SPORCULARA İLİŞKİN KONUŞTU

Meclis’te milletvekili olan diğer sporculara ilişkin de konuşan Karaman, “Saffet Sancaklı ile takım arkadaşlığı yaptık. Alpay Özalan da milli takımlarda talebem oldu. Burada arkadaşlarımın iyilerini ve kötülerini söylemek bana yakışmaz. Onlar benim arkadaşlarım, dostlarım. Eminim ki kendi güçlerince ülkeye hizmet etmeye çalıştılar. Ama çok güçlü bir Ünal Karaman Meclis’te olacak. O gücü zaten vakti zamanı geldiğinde hissedeceksiniz” dedi.

"İYİ PARTİ İLE SİYASETE ATILDIM"

Geçmiş dönemlerde MHP ve AK Parti’den de teklif aldığını belirten Karaman şunları söyledi:

Geçmiş dönemde teklif aldığım partiler içerisinde MHP de vardı. Ondan önceki dönemde de, Abdulkadir Aksu’nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde teklif aldım. O zamanlar futbola hizmet etmek istediğim için siyaset düşünmedim. Ama geçen süreç içerisinde ülkeme hizmet etmek gerektiği hissine kapıldım. Mevcut duruma baktığımda da benim için en uygun olanının Genel Başkanımız Meral Akşener’in başında bulunduğu İYİ Parti olduğunu düşündüm ve siyasete bu şekilde atıldım.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Toroman 6 Nisan 2023 23:12

MHP yı böyle harcayamzsın.İYİ parti kimlerle yandaş etrafına iyi bak. Kalıbına yakıştı mı bu

Ozan 4 Nisan 2023 10:54

Sizin yeriniz MHP olmalıydı

Sonraki Haber Yükleniyor...