Tgrt Haber

YSK Başkanı Ahmet Yener'den seçim uyarısı: Üzerini çizmeyin!

14 May 2023 10:54 - Güncelleme : 14 May 2023 11:37

YSK Başkanı Ahmet Yener, oyunu Arjantin İlkokulunda kullandı. Yener, oy verme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, "Herhangi bir adayın pusulada üzerinin çizilmemesi gerekiyor." dedi.

Büyük gün geldi çattı. Milyonlarca vatandaş oy cumhurbaşkanı​ ve 28. DÖnem milletvekillerini seçmek için sandığa gidiyor. YSK Başkanı Ahmet Yener​ de oyunu Arjantin İlkokulunda kullandı. Yener, oy verme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yener, 14 Mayıs Anneler Günü’nü kutlayarak, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehit ve gazi annelerimizin ellerinden öpüyorum. Bugün aynı zamanda 14 Mayıs demokrasi bayramı. Seçimlerin tüm cumhurbaşkanı adaylarımıza ve milletvekili​ adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

YSK Başkanı Ahmet Yener'den seçim uyarısı: Üzerini çizmeyin!

"SEÇİMLER PROBLEMSİZ SÜRÜYOR"

Yener, "Şu ana kadar seçimlerimiz problemsiz devam etmektedir. İnşallah bundan sonraki süreçte de herhangi bir problem yaşamadan seçim​ süreci devam edecektir. Bu sürecin Türk milletine hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

"PUSULADA ADINI ÇİZMEYİN"

Sosyal medyada oy pusulasında Muharrem İnce’nin olduğu kısmın kalemle karalanması gerektiği iddialarının sorulması üzerine Yener, “Bu iddianın doğruluğunu biz de teyit edemedik. Ancak tüm sandık kurulu başkanlarımıza her ihtimale binaen SMS yoluyla gerekli ikazlar ve uyarılar yapılmıştır. Dün de kurulumuz açıkladı. Şu anda cumhurbaşkanı aday pusulasında herhangi bir değişiklik mümkün değildir. 4 aday yer almaktadır. Herhangi bir adayın pusulada adının çizilmemesi gerekmektedir. Bu konuda da sandık kurulu başkanlarımıza ve ilçe seçim kurullarımıza gerekli uyarılar yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

KRİTİK SEÇİMLERİN SONUÇLARI TGRT HABER’DE

Seçim sonuçları seçim yasakları kalktıktan sonra tgrthaber.com.tr'den canlı olarak takip edilebilecek. Adayların ve partilerin aldıkları oy oranları canlı ve anlık olarak tgrthaber.com.tr'de yayınlanacak. Türkiye​ seçim sonuçlarını il il grafiklerle takip edilebilecek.

İhlas Haber Ajansı verileri ile hazırlanan anlık seçim sonuçları sizlere hızlı ve doğru sonuçları anbean aktaracak. Anlaşılabilir grafikler ve doğru sonuçlar ile Türkiye seçimi TGRT Haber’den öğrenecek.

Seçimler için özel olarak yapılan tgrthaber.com.tr/2023-secim-sonuclari sayfasında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği il il sonuçlar ve kullanılan oylar net olarak belirtiliyor. Yurt genelindeki partiler ve adayların oy oranlarının da belirtildiği sayfada gerek Cumhurbaşkanlığı gerek ise milletvekilliği seçimi 2 ayrı harita ile aktarılacak.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...