Tgrt Haber

Yurt dışı oylarında son durum ne? Katılım yüzde 40’a yaklaştı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 May 2023 06:55 - Güncelleme : 06 May 2023 07:12
Yurt dışı oylarında son durum ne? Katılım yüzde 40’a yaklaştı

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilci(YSK) Recep Özel, yurt dışında oy kullanma sayısının 1 milyon 350 bini bulduğunu ve katılımın yüzde 40’a yaklaştığını açıkladı.

Türkiye​'den milyonlarca seçmen 14 Mayıs'ta 13. cumhurbaşkanını ve 28. dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. Türkiye'de 8 gün sonra gerçekleştirilecek seçim​ için, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy verme işlemi devam ediyor. 

GURBETÇİLER​ REKORA KOŞUYOR!

Yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oy veren gurbetçiler rekora koşuyor.  Yurt dışında oy kullanan son seçmen sayısına ilişkin AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilci(YSK) Recep Özel, yeni bir açıklama yaptı. Özel, yurt dışında oy kullanma sayısının 1 milyon 350 bini bulduğunu ve katılımın yüzde 40’a yaklaştığını duyurdu.

KATILIM YÜZDE 40'A ULAŞTI

Recep Özel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Yurtdışında oy kullanma sayısı 1 milyon 350 bini bularak, katılım yüzde 40’a yaklaştı. Münih, Berlin, Köln ve Bregenz şehirlerinde ilave sandık kurulacak. Yurtdışında oy kullanma için son 4 gün” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...