Tgrt Haber

CHP'nin adayı ilçeyi ayağa kaldırdı: İthal aday istemiyoruz

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Ocak 2024 03:05 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 03:05
CHP'nin adayı ilçeyi ayağa kaldırdı: İthal aday istemiyoruz

CHP, İzmir'in Çiğli ilçesinde Uygar Yıldırım'ı aday olarak belirlemesiyle ilçe ayağa kalktı. CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar kararı protesto etti. Grup adına açıklama yapan Baransel Güler, belediye başkan adayını ilçe olarak tanımadıklarını ifade ederek, "Muhtar, esnaf tanımıyor. CHP'nin karşısına AK Parti ciddi bir aday çıkardı, büyük kan kaybı var." dedi.

Yerel seçime 61 gün kala adaylar netleşmeye devam ediyor. CHP​'nin kalesi olarak gördüğü İzmir​'de de adaylar belli oldu. CHP PM Çiğli​ Belediye Başkan adayı olarak Uygar Yıldırım'ı belirledi. CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalık ise "Biz Çiğli'de ithal aday istemiyoruz", "Ankara şaşırma sabrımızı taşırma" sloganı attı.

Grup adına açıklama yapan Baransel Güler, Çiğli'de yıllardır CHP'nin iktidar olduğunu belirterek Parti Meclisi'nin adaylık kararına tepki gösterdi.

'BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI TANIMIYORUZ'

Yanlıştan dönülmesini istediklerini söyleyen Güler, "Tercihinizi değiştirin. Bu CHP'ye gönül vermiş onlarca insanın isteğidir. Az önce adı geçtiği iddia edilen Uygar Yıldırım beni aradı, kendisine şunu söyledim, biz burada yüzlerce insan seni tanımıyoruz. Muhtar, esnaf tanımıyor. Bu parti gençlerin önünü açacak ama Çiğli'de kimsenin tanımadığı bir genç için değil. CHP'nin karşısına AK Parti ciddi bir aday çıkardı, büyük kan kaybı var. Bizim aile içi kavgadan çıkıp aile içi barışa dönmemizin zamanıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...