Tgrt Haber

A Milli Takım'da 'devşirme' dönemi: Montella iki oyuncu için onay verdi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 22:50 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 22:53
A Milli Takım'da 'devşirme' dönemi: Montella iki oyuncu için onay verdi 

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Beşitaşlı Gedson Fernandes ve Galatasaraylı Sacha Boey'in "devşirme" olarak Ay-Yıldızlı formayı giyeceği ile ilgili iddialara cevap verdi. İtalyan hoca, "Kalbi Türkiye ile atan futbolcuyu kucaklayarak karşılayacağız" dedi. 

EURO 2024 Elemeleri​ kapsamında D Grubunun son haftasında yarın deplasmanda Galler​ ile karşı karşıya gelecek A Milli Takım​'ın teknik direktörü Vincenzo Montella​, maçı kazanarak tarihe geçmek istediklerini söyledi.

Montella, karşılaşmanın oynanacağı Cardiff City Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Cenk Özkacar ile katıldı.

Gruptan lider çıkmak istediklerini söyleyen İtalyan çalıştırıcı, "Lider geldik, lider dönmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Rakibimiz kendi evinde çok güçlü oynayan bir rakip, buna hazırlıklı geldik. Lider olarak tamamlamak istiyoruz. Tarihimize baktığınızda da grup aşamasını hiç lider tamamlayamadık, bunu ilk defa başarmak istiyoruz." dedi. 

NEDEN TÜRKİYE?

Montella, kendisine yöneltilenm, "Neden Türkiye'de çalışmayı seçtiniz?" sorusuna ise, "İki sene burada çalıştım, o yüzden baktığınızda buradaki futbolcuları tanımaya başladım. Onların duruşu, sahada gösterdikleri performansı değerlendirme şansım oldu. Bu milli takıma inandığım için geldim, bu kadar genç takım olmasına rağmen büyük işler yapabileceklerini biliyorum ve buna inandığım için milli takım hocası olmak istedim" dedi. 

A Milli Takım'da 'devşirme' dönemi: Montella iki oyuncu için onay verdi 

KENAN YILDIZ YORUMU

İtalyan teknik adam, Almanya maçında adından söz ettiren Kenan Yıldız'ın performansı hakkında ise "Kenan Yıldız gerçekten büyük potansiyele sahip bir futbolcu. Şu andan itibaren farklı bir kariyere alışması ve başarıyı yönetmesi gerekiyor. Herkesin beklentisi de yüksek olacak. İlk çağırdığım günden bu yana beni heyecanlandıran ve mutlu eden bir futbolcu. Bu performansı bizim için de sevindirici" değerlendirmesinde bulundu.

BOEY VE FERNANDES KONUSU?

"Sacha Boey ve Gedson Fernandes'i devşirme olarak milli takıma kazandırmak gibi bir düşünceniz var mı?" sorusunu Montella, "Sacha Boey hakkındaki haberleri duymuştum ama Fernandes'i ilk defa sizden duyuyorum. Yanılmıyorsam Türk statüsüne geçmesi için 5 sene oynaması gerekiyor. Kalbi Türkiye ile atan futbolcuyu kucaklayarak karşılayacağız. Ben de yabancıyım ama kalbim Türkiye için atıyor" şeklinde cevapladı. 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...