Tgrt Haber

Bianca Bustamante, F1 tarihinin ilk kadın pilotu olacak!

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 19:38 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 19:42
Bianca Bustamante, F1 tarihinin ilk kadın pilotu olacak!

Formula 1 takımlarından McLaren, Sürücü Gelişim Programı’na Bianca Bustamante’nin katıldığını açıkladı. Filipinli sürücü, Formula 1 tarihinde bu seviyeye gelen ilk kadın pilot oldu.

Formula 1’de şu anda pilot koltuklarında Lando Norris​ ve Oscar Piastri’nin bulunduğu McLaren, Filipinli kadın pilot Bianca Bustamante’nin Sürücü Gelişim Programı’na katıldığını duyurdu. McLaren’in 2005 doğumlu yeni pilotu, 2024 sezonunda F1 Akademi’de takımı adına yarışacak.

McLaren’in anlaşmaya vardığı Bustamante, kariyerinde daha önce W Series, Formula 4 BAE Şampiyonası, İtalya Formula 4, USF Juniors ve 2023 F1 Akademi’de yarıştı.

BUSTAMANTE’NİN SEZON İSTATİSTİKLERİ

McLaren adına 2024 F1 Akademi’de yarışacak olmasıyla bu alanda ilk kadın pilot olma unvanını elinde bulunduracak olan Bustamante; bu sezon F1 2023 Akademi’de Prema Racing adına yarıştı ve 102 puan toplayarak 7. sırada yer aldı. Filipinli sürücü, bu sezon iki yarışı lider tamamlarken; iki kez de podyum gördü.

ART GRAND PRIX’DE MCLAREN ADINA YARIŞACAK

Filipinli 2005 doğumlu kadın pilot Bustamante, McLaren ile yaptığı anlaşma gereğince 2024 F1 Akademi sezonunda McLaren’i temsil etmek adına ART Grand Prix takımıyla yarışacak. McLaren Sürücü Geliştirme Programı Direktörü Emanuele Pirro, konuyla alakalı takımın resmi sitesine yaptığı açıklamada, “Bustamante parlak bir iş ahlakına sahip, ekibimizin değerleriyle uyumlu ve gelecekte başarılı olabilecek bir yetenek” ifadelerine yer verdi.

“BIANCA’NIN TAKIMIMIZDA OLMASINDAN DOLAYI HEYECANLIYIZ”

Pirro, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bianca’nın bir yarış pilotu olarak gelişimi için kendisiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bianca’nın F1 Akademi serisinde takımı temsil edecek olmasından dolayı da heyecanlıyız. 2024’te onu Papaya’da yarışırken görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...