Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na yeni proje  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ekim 2023 16:40 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 17:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na yeni proje  

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) ile iligli kritik açıklamalarda bulundu. Turnuvanın ülke tanıtımı açısından önemli olduğunu söyleyen Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Olimpiyat Stadyumu'yla ilgili verdiği talimatı da açıkladı. İşte ayrıntılar... 

İstanbul Havalimanı'nda basına açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu​ (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi​, teknik direktör Vincenzo Montella​ ile Hırvatistan​'a karşı oynanacak ilk maçın, 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda büyük bir mücadelenin başlangıcı olacağını ifade etti. 

Hırvatistan maçının ardından Letonya​ ile oynanacak karşılaşmaya da dikkati çeken Büyükekşi, "Bu iki maçta önemli bir avantaj yakalamak istiyoruz. Hocamızın 2 yıl Türkiye'de görev yapması, buradan ayrılırken çok güzel deneyimler yaşadığını anlatması, Türk insanının yaptıklarını tüm dünya kamuoyuna anlatması çok güzeldi. Daha önce basın toplantısında anlatmıştım, hocamız İstanbul'da yaşayacak ve bütün maçları takip edecek. Geçen hafta da bunu gösterdi. Önce Konya'ya, ardından Kayseri'ye gitti. Sadece maçları da izlemiyor, gittiği şehirde takımların antrenmanlarını da izliyor" açıklamasını yaptı.

"CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ" 

UEFA'da yapılan sunumda bildirilen statlar içerisinde Beşiktaş Stadyumu'nun olmaması hakkındaki eleştirilerle ilgili de konuşan Büyükekşi, 75 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadyumu'yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatı da açıkladı. 

Stadyumun kale arkalarında talilatın başlayacağını söyleyen Büyükekşi, "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kale arkaları, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla büyütülecek ve 80 bin kişilik olacak. Stat tartışmalarına girmeyi doğru bulmuyorum. Biz başvuruda bulunduğumuzda 10'ar stat bildirmiştik. Bu stat sayısı 5'e düşecek. Bu da 2026 yılında yapılacak. Bugünden bunları konuşup suyu bulandırmanın manası da yok amacı da yok. 38 tane stadımız var. Bildirdiklerimizden de eleme yapmak zorundayız, belki bunları değiştirebiliriz. İstanbul'dan da belki stat sayısı 1'e düşecek. Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz. Burada UEFA'nın kriterleri var, en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmemiz gerekiyor. Bu statlarda yapılacak maçların gelirleri ne kulüplere ne de TFF'ye gidecek. Dediğim gibi sadece 5 stat olacak" dedi. 

FİNAL İÇİN 80 BİN ŞARTI VAR

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce, "Final için 80 bin kapasitenin üzerinde stat şartı var. 2026'nın sonuna kadar bunu önce kim sağlarsa, o finali alacak. İki taraf da sağlarsa belki o zaman kura olabilir. Gönül ister ki final maçını İstanbul'da yapalım" açıklamasını yapmıştı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...