Tgrt Haber

Fenerbahçe Kartal'la rekora uçtu! Avrupa'da ilke imza attı  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
01 Eylül 2023 14:30 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 14:49
Fenerbahçe Kartal'la rekora uçtu! Avrupa'da ilke imza attı  

Deplasmanda 5-1'in rövanşında Twente'yi 1-0 mağlup eden Fenerbahçe rekora imza attı. Avrupa kupalarında oynadığı son 7 maçını kazanan sarı-lacivertliler, bu turnuvalarda en uzun galibiyet serisi yakalayan Türk takımı oldu. 

Fenerbahçe​, UEFA Avrupa​ Konferans Ligi​ play-off turunda 5-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Twente​'yi Hollanda'da 1-0 yenerek adını gruplara yazdırdı.

Bu galibiyetle sarı-lacivertli kulüp Avrupa'da üst üste 7. galibiyetini elde etti. İsmal Kartal'ın öğrencileri, Avrupa kupalarında çıktığı son 7 maçını kazanarak bu turnuvalarda en uzun galibiyet serisi yakalayan Türk takımı ünavanına sahip oldu. 

Sarı-lacivertliler bu seriye, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla'yı yenerek start vermişti. Kanarya o karşılaşmada toplamda 2-1'lik skorla turnuvadan elenmişti. 

İşte Fenerbahçe'nin seri yaptığı maçlar: 

  1. Fenerbahçe 1-0 Sevilla
  2. Fenerbahçe 5-0 Zimbru
  3. Zimbru 0-4 Fenerbahçe
  4. Fenerbahçe 3-1 Maribor
  5. Maribor 0-3 Fenerbahçe
  6. Fenerbahçe 5-1 Twente
  7. Twente 0-1 Fenerbahçe 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...