Tgrt Haber

Fenerbahçe'de 25. maçına çıkan Szymanski adını tarihe yazdırdı!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 00:20 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 00:31
Fenerbahçe'de 25. maçına çıkan Szymanski adını tarihe yazdırdı!

Fenerbahçe'ye sezon başında transfer olan Sebastian Szymanski, sarı-laciverli formayla 10 gole ulaştı. Szymanski, Fenerbahçe tarihindeki 10 numaralar içerisinde en yüksek gol yüzdesine sahip 4. oyuncu olarak tarihe geçti.

Süper Lig​'in 14. haftasında Fenerbahçe​, evinde Sivasspor​'u 4-1'lik net bir skorla mağlup etti. Maçın yıldızı ise Polonyalı futbolcu Sebastian Szymanski​ oldu. Sarı lacivertli formayla 25. resmi maçına çıkan Szymanski, attığı golle birlikte önemli bir istatistiğin de sahibi olmayı başardı. 

Szymanski, kariyerindeki 25. resmi maçta attığı 10. golle dikkatleri üzerine çekti. Yüzde 40 gol ortalaması yakalayan Polonyalı yıldız, Fenerbahçe tarihinde 10 numaralı formayı giyen oyuncular arasında en yüksek gol yüzdesine sahip olan 4. isim oldu.

ZİRVE 'DOKTOR'UN

İlk sırada yüzde 50 gol ortalaması yakalayarak Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdıran 'doktor' lakalplı Alex de Souza​ oldu. Listenin ilk sırasında Brezilyalı yer alırken, Haim Revivo yüzde 43 ile 2'nci, Jay Jay Okocha da yüzde 42 ile 3'üncü sırada kendisine yer buldu.

16 GOLE KATKI SAĞLADI 

Fenerbahçe formasıyla 25 maçta 10 gol atıp 6 asist yapan Sebastian Szymanski, 16 gole direkt katkıda bulundu. Polonyalı yıldızın performansı teknik ekibi fazlasıyla mutlu ederken, başarılı isim aynı zamanda tribünlerin de sevgilisi oldu.

DÜNYA KULÜPLERİNİN RADARINDA

Geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi'nde Feyenoord'un şampiyonluğunda önemli bir paya sahip olan Szymanski, Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına girdi. 

Başta Liverpool olmak üzere İngiliz, Alman ve İspanyol kulüpleri Polonyalı isim için Fenerbahçe'ye teklif yapmaya hazırlanıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...