Tgrt Haber

Son dakika! UEFA'dan İsrail kararı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Ekim 2023 15:50 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 16:27
Son dakika! UEFA'dan İsrail kararı

Son dakika haberi: UEFA İcra Komitesi, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA maçının oynanmamasına karar verdi.

UEFA​, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de de maç oynanmamasına karar verdi. UEFA'dan yapılan açıklamada, kararın gerekçesi olarak İsrail'deki mevcut emniyet ve güvenlik durumu gösterildi.

İSRAİL TAKIMLARI ALTERNATİF STAT BELİRLEYECEKLER

İsrail Futbol Federasyonu ve UEFA organizasyonlarında mücadele eden Maccabi Haifa ile Maccabi Tel-Aviv'den, bu karar yürürlükte olduğu sürece iç saha maçlarını oynayabilecekleri alternatif statlar önermesi talep edildi.

MAÇLAR DA ERTELENDİ

Bu arada UEFA Avrupa Ligi​'nde 26 Ekim Perşembe günü oynanması planlanan Villarreal-Maccabi Haifa maçı 6 Aralık Çarşamba gününe, UEFA Avrupa Konferansı Ligi'nde aynı gün oynanması planlanan Maccabi Tel Aviv-Zorya Luhansk karşılaşması ise 25 Kasım Cumartesi gününe ertelendi.

BELÇİKA-İSVEÇ MAÇI DA TESCİL EDİLDİ

UEFA, silahlı saldırı sonucu iki kişinin ölmesi nedeniyle yarıda kalan Belçika-İsveç maçının sonucunu 1-1 olarak tescil etti. UEFA'dan yapılan açıklamada, "Yarıda kalan maçın devre arasındaki skoru (1-1) nihai sonuç olarak onaylandı ve iki takıma da birer puan verildi. F Grubu'nun sıralaması buna göre güncellenecek ve sarı kartlar geçerli olacak" ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas savaşı 12. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze'de 471 kişinin ölümüne neden olan hastane saldırısının yankıları sürerken, bölgeden bombardıman haberleri gelmeye devam ediyor.

İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 3 bini aşarken, çatışmalarda hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı bin 400'ü geçti. İsrail Savaş Kabinesi toplantısına ilişkin yeni ayrıntılar yayımlandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da bulunduğu toplantıda, ABD Başkanı Joe Biden'a Gazze'ye kara harekatı yapmaktan başka çarenin olmadığı iletildi. İsrail sözcüsü Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye yardımların yakında başlayacağını söyledi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...