Tgrt Haber

Taha Akgül'den radikal hamle! Federasyon başkanlığına aday oldu

Editör: Eyüp Ensar Yeşil / Kaynak: tgrthaber.com
14 Eylül 2024 22:53 - Güncelleme : 14 Eylül 2024 22:54
Taha Akgül'den radikal hamle! Federasyon başkanlığına aday oldu

2024 Paris'te kazandığı bronz sonrası güreşe veda eden Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Rekorların adamı Taha Akgül​, profesyonel sporu bıraktıktan sonra radikal bir karar aldığını açıkladı.

Olimpiyat​, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül, Türkiye Güreş​ Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Taha Akgül'den veda mesajı: Güreşi neden bıraktığını açıkladı- Son Dakika  Spor Haberleri | NTVSpor

Taha Akgül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adaylığıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Türk güreşinin tarihinden aldığı gücü, geleneğini bugüne ve yarına taşıma adına, geleceğimiz olan genç güreşçilerimizin tekrardan motivasyonunu artırıp onları destekleyip zirveye taşıma adına, ulusal ve uluslararası arenada güçlü ekip ve kadrolarla kazanacağımız başarılarla ve lobilerle Türk güreşinin gücünü tüm dünyaya gösterme adına Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı adayı olduğumu tüm kamuoyuna saygıyla paylaşıyorum."

Taha Akgül, sporculuk kariyerinde olimpiyatlarda 1 altın ve 2 bronz madalya kazanırken, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu elde etti. Milli güreşçi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı bronz madalyayla sporculuk kariyerini noktalamıştı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...