Tgrt Haber

Türk karatecilerin Gürcistan'daki zaferi: Tarihe damga vuran başarı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Şubat 2024 00:34 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 00:38
Türk karatecilerin Gürcistan'daki zaferi: Tarihe damga vuran başarı!

Gürcistan'ın Tiflis kentinde düzenlenen Avrupa Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası'nda Türk karateciler fırtına gibi esti. 49 ülkeden bin 160 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada millilerimiz, 19 madalyayla tarih yazarak en çok madalya kazanan ülke oldu.

Türk karateciler Tiflis​'te destan yazdı. Avrupa Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası'nda 3 altın, 5 gümüş ve 11 bronz madalya​ kazanan Türk karateciler, tüm kategorilerde rakiplerine göz açtırmadı. Bu başarı, Türk karate tarihine bir dönüm noktası olarak yazıldı.

Türk karatecilerin Gürcistan'daki zaferi: Tarihe damga vuran başarı! - 1. Resim

DESTAN YAZILDI

Şampiyonada millilerimizin madalya kazanma başarısı dikkat çekiciydi. Özellikle genç ve ümit kategorilerinde elde edilen madalyalar, Türk karate sporunun geleceği için büyük umut vadediyor. Türk karatecilerinin büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abit Uğuz, bu başarılarının tesadüf olmadığını, büyük bir emeğin karşılığı olduğunu belirtti.

Türk karatecilerin Gürcistan'daki zaferi: Tarihe damga vuran başarı! - 2. Resim

“BU ÖNEMLİ BİR MESAJ”

Uğuz, “Hiçbir başarı tesadüf değil, büyük emekler vererek bu noktalara geldik. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’de düzenlenen Avrupa Ümit- Genç- U21 Karate Şampiyonasında aldığımız 19 madalya ile en çok madalya alan ülke olduk ve takım halinde de 4. Olduk. Avrupa Şampiyonasını 4. olarak tamamlayan milli takımımızı, teknik heyetimizi, görevli antrenörlerimizi ve sporcularımızı kutluyorum. Katkılarından dolayı büyük dojo kulüp antrenörlerimize de teşekkür ediyor, ayrıca kendilerini kutluyorum. Şampiyonada yaş grubu itibarıyla en fazla madalyayı alan ülkeyiz. Bu önemli bir mesajdır ve bunu iyi okumak lazım diye düşünüyorum. Türkiye olarak katıldığımız her iki kategorinin birisinden madalya alınmış olması gerçekten gelecek için ve tabii ki alt yapımız için ümit vaat ediyor. Son olarak şunu söyleyebilirim; Karate branşı emin ellerde yükselmeye ve yücelmeye devam edecektir. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...