Tgrt Haber

Türkiye, Avrupa'da Fair Play'in parlayan yıldızı: 4 ödüle layık görüldü!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Ağustos 2024 23:34 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 23:34
Türkiye, Avrupa'da Fair Play'in parlayan yıldızı: 4 ödüle layık görüldü!

Türkiye'nin spor dünyasındaki fair play anlayışı, uluslararası arenada büyük takdir toplamaya devam ediyor. EFPM'nin 2024 Fair Play Ödülleri'nde Türkiye’den tam dört isim ödüle layık görüldü. Belçika'nın başkentinde düzenlenen törenle ödüllerine kavuşan Türk spor camiası, bu başarıyla Türk sporunun adını bir kez daha dünyaya duyurdu.

Avrupa Fair Play Hareketi'nin (EFPM) düzenlediği 2024 Fair Play Ödülleri'nde Türkiye​'ye 4 ödül verildi. Türkiye​ Milli Olimpiyat Komitesinden (TMOK) yapılan açıklamaya göre ödül töreni, EFPM'nin Belçika'nın başkenti Brüksel​'de bulunan merkezinde gerçekleştirildi.

4 ÖDÜL ALDI

Türkiye​ Spor Yazarları Derneği (TSYD), etik değerlerin ve sporda fair play ideallerinin teşviki için Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Avrupa himayesinde verilen Fair Play Vox Ödülü'ne layık görüldü.

TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Avni Küpeli, etik değerlerin ve fair play ideallerinin korunması konusundaki fikirleri ve çabaları nedeniyle EFPM Fair Play Özel Ödülü'nü alırken, spiker Orhan Ayhan ile TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Atilla Cömert, EFPM Şeref Diploması ödülüne hak kazandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...