Tgrt Haber

Wimbledon'da şampiyon belli oldu! Carlos Alcaraz, Novak Djokovic'in hegemonyası sona erdirdi  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: NTV Spor
16 Temmuz 2023 21:18 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 21:23
Wimbledon'da şampiyon belli oldu! Carlos Alcaraz, Novak Djokovic'in hegemonyası sona erdirdi  

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın tek erkekler finalinde Sırp Novak Djokovic'i 3-2 yenen İspanyol Carlos Alcaraz şampiyon oldu. Beş sete giden ve tam 4 saat 46 dakika süren maçı Carlos Alcaraz; 1-6, 7-6, 6-1, 3-6 ve 6-4'lük setlerle kazanarak kariyerindeki ilk Wimbledon zaferine ulaştı.

Wimbledon​ Tek Erkekler Finali'nde Carlos Alcaraz​, final setine uzayan maçta Novak Djokovic​'i 3-2 mağlup ederek kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu elde etti.

Wimbledon zaferiyle kariyerindeki ikinci Grand Slam şampiyonluğuna uzanan Carlos Alcaraz ise, ''Novak, bana çok ilham oldun. Senin tenisini çok seyrettim. Şu an bu noktada olduğum için kendimle gurur duyuyorum'' açıklamasında bulundu.

Maçın ardından duygularını dile getiren Novak Djokovic ise, ''Benim için iyi değil ama Carlos için iyi bir gün. Seninle sadece sert zemin ya da toprakta problemim olacağını düşünüyordum ama görünen o ki çimde de birbirimizle uğraşacağız'' şeklinde konuştu. 

FEDERER'İN REKORU KAÇTI! 

Novak Djokovic, Carlos Alcaraz ile oynadığı final maçından galibiyetle ayrılıp sekizinci zaferine ulaşabilseydi, Roger Federer'in elinde tuttuğu Wimbledon'da en fazla şampiyonluk yaşayan erkek tenisçi rekoruna ortak olacaktı. 

 

Kaynak: NTV Spor
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...