Tgrt Haber

100 bin TL mi olacak? Apple iPhone 15 serisi için bomba iddia! İşte bu yüzden pahalı satılacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
31 Temmuz 2023 11:14 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 11:17
100 bin TL mi olacak? Apple iPhone 15 serisi için bomba iddia! İşte bu yüzden pahalı satılacak

Halihazırda yüksek fiyatlarıyla eleştirilen iPhone’lar, eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 serisiyle daha da pahalı fiyatlara ulaşabilir. Bloomberg, Apple’ın fiyatlandırmasına ilişkin tahminde bulundu.

Dünyanın en pahalı telefonlarından biri iPhone​ ve ulaşılması oldukça zor. Özellikle Türkiye’de gerek döviz kurunun artması, gerek telefonun taban fiyatının yüksek olması ve vergiler nedeniyle iPhone almak neredeyse pek çok kesim için hayal oldu.

Bu yıl içerisinde üst üste zamlar yapan Apple’ın, Türkiye’de en pahalı iPhone 14 Pro Max modeli 87 bin TL civarlarında. Ancak asıl bomba iPhone 15serisindeolacak. Zira teknoloji devi uzun zaman sonra ilk kez telefonlarını mevcut modellerinden daha yüksek bir fiyattan satışa sunacak. Bunun sebebi de belli oldu.

İPHONE 15 SERİSİ, FİYATIYLA CEPLERİ YAKACAK

Bloomberg’den Mark Gurman, Power On Post programında Apple’ın iPhone 15 serisindeki fiyatlandırmasına ilişkin konuştu.

100 bin TL mi olacak? Apple iPhone 15 serisi için bomba iddia! İşte bu yüzden pahalı satılacak

Bugüne kadar tahminlerinin büyük çoğunluğu doğru çıkan Gurman, iPhone 15 serisinin tamamında fiyat artışına gidileceğini söyledi. Buna gerekçe olarak ise Apple’ın, iPhone 15 serisinde titanyum kasa ve daha pahalı bir kamera sistemine geçeceğini gösterdi. İşte Mark Gurman’ın fiyat artışına ilişkin tam açıklamaları:

‘’Bir sonraki iPhone ile ilgili bir not daha: ABD dışındaki dört model için de en azından hafif bir fiyat artışı​ bekliyorum. Titanyuma geçiş ve iPhone 15 Pro Max'te daha pahalı bir kamera sistemi göz önüne alındığında, ABD'de - en azından bazı profesyonel modeller için - fiyat artışlarını da göz ardı etmiyorum. Örnek gösterecek olursak: Apple​, titanyum saatler için paslanmaz çelik muadillerinden 100 dolar daha fazla ücret alıyor.’’

İngiliz bankası Barclays'te analist olan Tim Long'a göre iPhone 15 Pro/Max, iPhone 14 Pro/Max'ten daha pahalı olacak. Long, bilgilerin Asya'daki tedarik zinciri şirketlerinden geldiğini söyledi. iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro'dan 100 dolar daha fazla olacak ve iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Pro Max'ten 100-200 dolar daha fazla bir fiyatla satışa sunulacak.

Öte yandan Türkiye​'de vergilerle birlikte iPhone 14 Pro Max'in 1 TB versiyonu, ortalama 87 bin TL civarlarında satılıyor. Bu nedenle iPhone 15 Pro Max'in 1 TB modelinin 100 bin TL civarlarında bir fiyata satılması bekleniyor.

İPHONE 15 TİTANYUM GÖVDE İLE GELECEK

Shiftdelete.net’in haberine göre Phone 15 Pro, titanyum gövde ile karşımıza çıkabilir.

ABD’li Apple, iPhone 15 Pro modellerinin çerçevesi için paslanmaz çeliği daha hafif, ancak daha pahalı olan titanyum lehine döndürebilir. Bununla birlikte sektörde sızıntılarıyla ün salmış isim Mark Gurman, iPhone 15 Pro modellerinin ‘düşük enjeksiyon basıncı aşırı kalıplama’ veya LIPO adı verilen yeni bir üretim teknolojisi sayesinde önceki modellere göre daha ince çerçevelere sahip olacağını da iddia etti.

Kaynak: Bloomberg
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

 

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...