Tgrt Haber

20 milyar dolarlık anlaşma yapılmıştı: Adobe’dan geri adım, satın almaktan vazgeçti!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 12:06 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 12:10
20 milyar dolarlık anlaşma yapılmıştı: Adobe’dan geri adım, satın almaktan vazgeçti!

Adobe, geçtiğimiz haftalarda duyurduğu dev satın alımdan geri döndü. Figma şirketi ile anlaşma yapan teknoloji devi, bu anlaşmadan vazgeçti. Fesih bedeli ödenecek.

Son yıllarda teknoloji​ ve oyun sektöründe dev satın alımlar gerçekleşti. Microsoft Blizzard’ın yanı sıra, teknoloji şirketlerinin yapay zekaya yönelik adımları da bu anlaşmalardan bazıları.

Adobe​ ise geçtiğimiz haftalarda Figma isimli bir şirketi satın alacağını duyurdu. Her iki şirket arasında tam anlaşma sağlanmışken Adobe, bu alışverişten vazgeçti.

ADOBE, FİGMA’YI ALMAKTAN VAZGEÇTİ

Adobe'nin Figma'yı satın almaya hazırlandığını daha önce sizlere aktarmıştık. Şirket, 2022'nin Eylül ayında Figma'yı 20 milyar dolara satın aldığını açıklamıştı, ancak Adobe 20 milyar dolarlık Figma satın almasından vazgeçti. Bir süredir Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği'ndeki regülatörlerin baskısıyla karşılaşan Adobe ve Figma, dün paylaştıkları bir açıklama ile birleşme anlaşmasını ortaklaşa bir karar ile sonlandırdıklarını duyurdu. 

Bu sonlandırma kararının neticesinde Adobe, Figma'ya 1 milyar dolar tutarında ters (reverse) fesih bedeli ödeyecek. 

Buna ek olarak Adobe yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Shantanu Narayen'in paylaştığı açıklamaya göre, Adobe ve Figma düzenleyicilerin son bulgularına kesinlikle katılmamakla beraber, bağımsız olarak ilerlemenin şirketlerin kendi çıkarlarına en uygun yol olduğuna inanıyor. 

Öte yandan Narayen, Adobe ve Figma'nın ortak bir vizyonu paylaştığını hatırlatırken, Adobe'nin devasa pazar fırsatından yararlanmak için iyi bir konumda olmaya devam ettiğini vurguladı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...